Top activiteiten in Lanzarote

Het Spaanse eiland Lanzarote is het meest ruige exemplaar van alle Canarische eilanden. Je kunt er met een gids tussen oeroude vulkaankraters en langs felgekleurde scheuren in de aarde wandelen, met op de achtergrond geen geluid behalve de immer bulderende Atlantische Oceaan. Tegelijkertijd kun je er helemaal tot rust komen in een oase van prachtige stranden, spahotels en je overgeven aan ontspannen meditatie en yoga. 


Lanzarote: verwennerij en woeste natuur

Vooral aan de oostzijde van het eiland kun je je handdoekje uitspreiden op parelwitte, relatief rustige zandstranden en je koesteren in het zonnetje dat vrijwel altijd schijnt. Op veel stranden kun je je laten masseren en tot zonsondergang meedoen met yoga- en meditatieklasjes.

Het eiland wemelt van de rustige stadjes met gezellige terrassen die uitkijken over slaperige havens of de zee. Urenlang tafelen en van een drankje nippen tot ver na zonsondergang is op Lanzarote tot een ware kunst verheven.

Wordt het tijd voor iets meer beweging in de zilte zeelucht, dan kun je een wandeling maken langs gifgroene lagunes en turkooizen baaien, die worden bewoond door talloze bijzondere dieren. Liefhebbers van cactussen vinden op het eiland maar liefst 1400 soorten van deze stekelige plant.

Op wateren rondom het eiland kun je dolfijnen en zelfs walvissen spotten, en onder water kun je je laten meevoeren door zachte stromingen in een indrukwekkende onderwaterwereld. Zowel boven als onder water staat Lanzarote in het teken van maar één ding: je een heerlijk ontspannen vakantie bezorgen.