Top activiteiten in Tenerife

Zoek je een bestemming waar de zon altijd schijnt en kinderen en volwassenen zich eindeloos kunnen vermaken? Dan zit je goed op Tenerife! Met tientallen attractieparken, spannende excursies, talloze activiteiten op water en land én relaxte stranden biedt het eiland van alles wat.


Tenerife: zon, zee en avontuur

Als je van een actieve vakantie houdt, zul je je niet vervelen op dit veelzijdige vulkanische eiland. Trek eropuit in de exotische natuur of verken de kust boven en onder water. Een populaire activiteit op Tenerife is het spotten van dolfijnen en walvissen. Ze zwemmen meestal langs de westkust, dat ook bekendstaat om de indrukwekkende, zeshonderd meter hoge kliffen. Tenerife heeft bovendien de mooiste klim- en wandelroutes van Europa en je kunt er spannende jeepsafari’s boeken.

Wil je het iets rustiger aan, zodat de kinderen ook mee kunnen doen? Boek dan een tochtje op een Segway: het merkwaardige karretje op twee wielen dat in 2001 op de markt kwam en waarop je al balancerend kunt rijden. Een dagje dierenpark of onderwatersafari behoren ook tot de mogelijkheden.

Op Tenerife kunnen jong en oud zich vermaken met talloze activiteiten op water en land. Maar gewoon lekker zwemmen en op het strand relaxen kan natuurlijk ook.