Top activiteiten in Costa Blanca

Elk jaar trekken miljoenen vakantiegangers richting de Costa Blanca. En dat is niet zo gek. De Spaanse kustlijn heeft meer dan 200 kilometer aan witte zandstranden, een heerlijk, warm klimaat en oneindig veel gezellige bars en restaurant. Wie de zomerse drukte wil vermijden trekt het binnenland in naar de traditionele dorpjes. 


Zon, zee en actie aan de Costa Blanca 

In het noorden van de Costa Blanca ligt het middeleeuwse stadje Dénia. Een wandeling door de oude straten is een welkome afwisseling na een dagje zonnen. Javea wordt ook wel de parel van de Costa Blanca genoemd. Vanaf het strand kijk je uit op de spitse Montgó-berg. In de oude binnenstad van Altea beklim je de kerk voor een weids uitzicht over de fraaie omgeving. 

Met meer dan 1000 bars en nachtclubs is Benidorm dé feeststad van de 'Witte Kust'. Maar ook zonaanbidders en gezinnen vinden elk jaar weer hun weg naar de populaire vakantiestad. In de hoofdstad van de regio, Alicante, is altijd wat te doen. 

Na een dag op het strand is het tijd voor actie. Ook dat heeft de Costa Blanca te bieden. Zo kun je er prachtig snorkelen en duiken. Of wat dacht je van kanoën in de diepe grotten langs de kust? Paardenliefhebbers maken een rit door de weelderige Guadalest Valley. Vanuit het aangrenzende dorp Guadalest maak je adembenemende wandel- en fietstochten langs het eeuwenoude kasteel, zo de natuur in.