Terug naar resultaten

Palma de Mallorca in één minuut: een heerlijke combinatie van palmbomen, cultuur en zandstranden

Het prachtige eiland Mallorca maakt deel uit van de Balearen en ligt in de Middellandse Zee, op ongeveer 170 kilometer van het vasteland van Spanje. Dankzij het aangename, subtropische klimaat en de milde winters, kunnen niet alleen zonaanbidders hier hun hart ophalen, maar valt er ook voor natuurliefhebbers genoeg te beleven. Overal waar je kijkt zie je prachtige zandstranden en een turquoise zee, met indrukwekkende jachten en beschutte baaien, en bergen en rotsen die de perfecte setting vormen voor een wandeling door de weelderige natuur. Als je denkt dat Mallorca alleen een leuke bestemming is voor feestgangers en avondmensen, kun je je in de hoofdstad Palma van het tegendeel laten overtuigen. In de historische oude stad vind je talloze culturele attracties en architectonische hoogstandjes waarin de invloeden van de Arabieren en Catalanen duidelijk te herkennen zijn.

Deze video is geproduceerd door Framfilm

In de volgende video zie je van bovenaf enkele van de mooiste plekjes van Palma, waaronder een paar culturele hoogtepunten. Herken jij ze?

♦ Castell de Bellver ♦ (0:07)

Het fort Castell de Bellver werd gebouwd in de veertiende eeuw en ligt hoog boven de hoofdstad Palma. Vanwege de ronde vorm is dit bouwwerk uniek in Europa. Behalve het fort zelf, is ook het adembenemende uitzicht vanaf de kasteelmuren over de bossen richting Palma en de zee zeer de moeite waard. 

♦ Catedral de Mallorca♦ 

De kathedraal van Palma is een van de belangrijkste historische plekken in de hoofdstad van Mallorca. 'La Seu', zoals de kerk ook wel wordt genoemd, is voornamelijk in gotische stijl gebouwd, maar door de eeuwen heen zijn ook andere architectonische stijlen in het bouwwerk verwerkt. Tijdens uitgebreide restauratiewerkzaamheden werd de kerk opnieuw ontworpen en versierd door de beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí en de van Mallorca afkomstige kunstenaar Miquel Barceló. 

Palma_Stills.jpg
Castell de Bellver

Koninklijk Paleis La Almudaina ♦ (0:18)

Het paleis La Almudaina was ooit een Moorse alcazar die in de veertiende eeuw werd uitgeroepen als officiële koninklijke residentie. Tegenwoordig is dit paleis het verblijf voor de Spaanse koninklijke familie tijdens speciale gelegenheden in de zomermaanden. De talloze tapijten en het historische meubilair zijn zeer indrukwekkend.

Palma, de culturele hoofdstad van Mallorca ♦ (1:14)

Palma de Mallorca biedt de ideale combinatie van een relaxte strandvakantie en leuke culturele uitstapjes en deze stad doet beslist niet onder voor andere Europese hoofdsteden. Met name het fort en de kathedraal zijn onder toeristen zeer geliefd. Maar Es Baluard, een moderne kunstgalerie, en de oude stad zijn ook een bezoek waard.

Plaza Major ♦ (0:45)

Plaza Major vormt het kloppende hart van Palma en wordt omlijnd door prachtige gebouwen uit de veertiende eeuw. Hier vind je de beste bars en restaurants uit de stad, evenals leuke winkels, geweldige galeries en vermakelijke straatartiesten. 

Heb je al zin gekregen in een zonovergoten vakantie naar dit eiland in de Middellandse Zee? We hebben geweldige reisdeals naar Palma voor je in de aanbieding.