Top activiteiten in Bilbao

Bilbao, de belangrijkste stad van Baskenland, beschikt over een sterk karakter en een rijke historie. Stort je in de wirwar van straten, de cultuur, proef de uitstekende Baskische keuken, en last but not least: maak contact met de hartelijke inwoners.


Bilbao, de veelzijdige stad

Met de kabelbaan van Bilbao ga je naar het uitkijkpunt Artxandra, waarvandaan je de stad in zijn geheel kunt overzien: het historische centrum, de wijken in volle glorie en de overvloedige natuur. In de wijk Castaños stuit je op de Zubizuri, de kenmerkende brug van Bilbao. Maak een sprong naar de zeehaven: het is de grootste van Baskenland.

Verlies jezelf vervolgens in de straten van de wijken Casco Viejo of Ensanche, waar oude gevels en een goed humeur van de inwoners voor een uitermate weldadige ambiance zorgen. Ga tot slot naar het Guggenheim Museum met zijn wereldberoemde verzameling hedendaagse kunst en de aantrekkelijke exposities.

Maak tegen etenstijd kennis met de gastronomie van Baskenland. Bestel een glas witte Txakoli (wijn) als begeleiding bij een heerlijke kabeljauw met pittige saus, een gegrilde steak of txipirones en su tinta (calamaris in zwarte saus), een culinaire specialiteit van Bilbao.

Ga erop uit en beleef een heerlijke city-break vol verrassingen in Bilbao!

 

Gastronomie en kunst in Bilbao

Bilbao is de grootste stad van de Spaanse regio Baskenland, in het noorden van Spanje aan de Golf van Biskaje. Wandel door 'Las Siete Calles', de zeven oude straatjes die vroeger het centrum van de stad vormden en bezoek de Mercado de la Ribera, een overdekte markt uit 1929 met drie verdiepingen. 

Een stedentrip naar Bilbao is een aanrader voor kunstliefhebbers, want deze stad is een van de vijf steden ter wereld met een eigen Guggenheim Museum: het Museo Guggenheim de Bilbao. Niet alleen de collectie hedendaagse kunstwerken is het bezichtigen waard, ook het gebouw zelf – ontworpen door architect Frank Gehry – is heel bijzonder. Voor nog meer kunst kun je terecht in het Museum voor Schone Kunsten.

Maak in Bilbao ook zeker kennis met de uitstekende Baskische keuken. Eet tapas, die in Baskenland overigens pinxtos worden genoemd, in een van de vele gezellige tapasbars, of kies voor een verfijnder menu in een van de toprestaurants van Bilbao en omgeving. Baskenland beschikt over een groot aantal sterrenrestaurants.