Terug naar resultaten

5x doen bij een eerste bezoek aan Bilbao

Sofie Couwenbergh

Sofie neemt je mee op haar reizen in België en daarbuiten. Haar interesse in het dagelijks leven op een bestemming, levert verrassende tips op.

Bilbao is de grootste stad in Spaans Baskenland en je kan ervan op aan dat deze stad wat te bieden heeft. Als je er voor het eerst heengaat, laat je dan niet overdonderen door de vele restaurants, winkelstraten, musea en bezienswaardigheden. Volg gewoon ons lijstje met dingen die je er zeker moet doen.

1

Bezoek het Guggenheim

Het Guggenheim is de belangrijkste bezienswaardigheid in Bilbao en meteen ook het meest bezochte museum in Spaans Baskenland. Dat komt deels door de moderne en hedendaagse kunst die je er kan bezichtigen, maar ook door de indrukwekkende architectuur van het gebouw, ontworpen door de bekende Canadees-Amerikaanse architect Frank Gehry. Bereid je voor op kronkelende muren, strenge suppoosten (foto's nemen mag niet) en een museumbistro met lekker gebak en pintxos.

Abandoibarra Etorb. 2, Bilbao

Foto: Pixabay


2

Ga op pintxos-tocht

In Baskenland eet je geen tapas, maar wel pintxos. Deze kleine koude en warme hapjes liggen van de namiddag tot de avond op de toog in tal van bars en je kan ervan genieten volgens een 'eersysteem'. Dat betekent dat je zoveel pintxos eet als je wilt, en bij het afrekenen eerlijk aan de barman vertelt hoeveel dat er waren. In Bilbao is het gebruikelijk om op pinxtos-tocht te gaan, net zoals wij op kroegentocht gaan.

Foto: Pixabay3

Bezoek het Museo de Bellas Artes

In het Museo de Bellas Artes, of Museum van Schone Kunsten van Bilbao geniet je van kunst uit de Middeleeuwen tot het heden. De zalen zijn overzichtelijk en opgebouwd in chronologische volgorde. Vooral liefhebbers van Vlaamse, Nederlandse en Spaanse kunst komen hier aan hun trekken. Wie honger heeft, gaat naar het museumrestaurant. Dat biedt lekkere gerechten en is vrij toegankelijk.

Parque Casilda Iturrizar, Museo Plaza 2, Bilbao

Foto: corno.fulgur75 on Visual hunt / CC BY


4

Dwaal door de straatjes van de Casco Viejo

Bilbao is een grote stad, maar dat kan je in de oude binnenstad even negeren. Hier dwaal je nog door kleine straten waar geen auto doorheen kan. Wil je echt even wat rust, dan kom je hier in de namiddag. Alle lokale zaken sluiten immers nog steeds hun deuren tijdens de "siësta". Op de Plaza Nueva geniet je van pintxos in een van de vele bars of ga je op zondag naar de rommelmarkt.

Plaza Nueva, Bilbao

Foto: conticium on Visual hunt / CC BY


5

Ga met de kabeltrein de Artxanda-berg op

De kabeltrein van Bilbao brengt mensen al sinds 1915 naar de top van de berg Artxanda. Eenmaal boven geniet je van een prachtig uitzicht op de stad vanaf het uitkijkplatform. Iets verderop ligt een kerkje van waar je de luchthaven van Bilbao kunt zien liggen, aan de andere kant van de berg. Er is ook een restaurant waar je lekker kunt eten, voordat je weer naar beneden gaat.

Plaza del Funicular, Bilbao

Foto: By Andy Hay [CC BY 2.0], via Wikimedia CommonsZoek naar goedkope hotels in Bilbao met Expedia