Top activiteiten in Valencia

Valencia doet allang niet meer onder voor haar grote broers Madrid en Barcelona. Deze levendige kuststad is een lust voor jong en oud. In het charmante, oude centrum waan je je in het middeleeuwse Spanje van ridders en jonkvrouwen. Kijk omhoog en bewonder de sierlijke gewelven van heuse kastelen en kathedralen. Verrijk jezelf met een bezoek aan de bijzondere musea.


Kleurrijk Valencia

Terug naar het nu. De wonderbaarlijke architectuur van het Arts and Science complex is als een reis naar de toekomst. De futuristische gebouwen zijn het symbool van vooruitgang en innovatie. Deze stad respecteert het verleden, maar kijkt uit naar de toekomst. De stadsrivier is na de zoveelste overstroming drooggelegd en is nu een kilometers lang park, waar de Valencianen lachend genieten van de natuur.

Binnen een paar minuten laat je het stadse leven achter je en spreid je een handdoek op het strand van de zonnige Middellandse Zee. Het bekende Spaanse gerecht, paella, is geboren aan de kust van Valencia. Grote beroemdheden als Ernst Hemingway kwamen speciaal hiernaartoe voor de beste paella.

Van siësta naar fiësta, een stedentrip naar Valencia belooft een kleurrijke kennismaking met het Spaanse leven. Daar mag je op proosten met een zoete sangria!