Terug naar resultaten

Valencia in één minuut: een hemelse stad aan zee

Door de mediterrane setting met een zacht klimaat lijkt het met zon gezegende Valencia een hemel op aarde. Gezellig drukke pleinen omringd door palmbomen, historische gebouwen, hoge kerktorens, futuristische architectuur en prachtige stranden: wie kan de charme weerstaan van deze stad aan zee?

Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder komen een paar van de 'toppers' van de stad voorbij. Ben je al bezweken voor de charme van Valencia? 

Ciudad de las Artes y las Ciencias ♦ (0:00)

Dit centrum voor kunst en wetenschap is een van de indrukwekkendste complexen van dit soort in Europa. Het moderne complex van gebouwen en parken in de opgedroogde rivierbedding van de Turia is ontworpen door de architecten Santiago Calatrava en Félix Candela. Maak kennis met meer dan 500 zeebewoners, kijk gebiologeerd naar een operavoorstelling, ervaar wetenschap en technologie uit de eerste hand of kijk naar een 3D-film.

Plaza de la Reina ♦ (0:20)

Dit drukke plein in het hart van de oude stad van Valencia heeft indrukwekkende architectuur, cafés met eeuwenoude tradities en markten met ambachtelijk gemaakte producten. Het plein is ook een goed uitgangspunt om het doolhof van slingerende steegjes in de oude stad te verkennen.

♦ Klokkentoren van de Santa Catalina (0:24)

Deze opvallende klokkentoren met zeshoekig ontwerp is in de 17e eeuw in barokstijl gebouwd en bevindt zich op de Plaza de la Reina. Met vijf verdiepingen, een kleine koepel en een hoogte van 50 meter is de toren een van de bekendste bezienswaardigheden van Valencia. De kerk en de toren staan los van elkaar.

Playa de la Malvarrosa ♦ (0:42)

Dit populaire stadsstrand in Valencia, aan het heldere water, bevindt zich ten noorden van de haven en is een ideale plek om te chillen. Neem een duik in de Middellandse Zee, slenter langs de boulevard of ga eten in een van de uitstekende restaurants. Wil je liever iets sportiefs ondernemen? Geen probleem, dit strand heeft iedereen iets te bieden! 

Torres de Serranos ♦ (0:57)

Deze massieve, vrijstaande torens maakten ooit deel uit van de stadsmuur die later is afgebroken. Tussen de twee torens bevindt zich een voormalige poort naar de oude stad. Het uitkijkplateau van dit gotische bouwwerk biedt een adembenemend mooi uitzicht op de stad.

torre-de-Serranos-valencia.jpg

Heb je al zin gekregen om de verschillende bezienswaardigheden van deze hemelse stad aan zee te gaan bekijken? We hebben geweldige reisdeals voor Valencia voor je in de aanbieding.