Terug naar resultaten

Sri Lanka voor geliefden

Idyllische stranden, specerijentuinen en natuurspektakels. Dat is wat deze droomvakantie in het romantische Sri Lanka voor jullie in petto heeft. Tijdens je reis naar Sri Lanka met je geliefde zorgen het warme zand van Mirissa, Tangalla en Arugam Bay voor momenten van pure ontspanning, terwijl je heerlijk in de schaduw van palmbomen zit. Vervolgens ontdekken jullie alle geheimen van de thee- en specerijenplantages in de regio Kandy. Zet je zintuigen op scherp en geniet met volle teugen.

Ontspannen op de stranden van Sri Lanka

Mirissa en Tangalla: de mooiste stranden van het land

Jullie romantische vakantie op het eiland Ceylon begint aan de zuidkust, bij Colombo. Vanaf de eerste avond brengen het warme zand, het uitgestorven strand en de idyllische zonsondergang van Bentota jullie meteen in een romantische sfeer.

In Mirissa staan rust en romantiek op het programma. Daar springen jullie in het azuurblauwe water. Vervolgens rusten jullie uit in een hangmat in de schaduw van palmbomen. Ook duiken, surfen en walvissen spotten zullen je ervaring op dit betoverende strand in het uiterste zuiden van het land uniek maken.

Jullie ontdekkingstocht langs de stranden van Sri Lanka gaat verder in een kreek in Goyambokka, in de regio Tangalla. Je bent hier verzekerd van kristalhelder water, wit zand en intimiteit. Door de palmbomen, tropische bloemen en kleurrijke schelpen van Marakolliya Beach is het net alsof je droomt.

Als je in alle rust schildpadden wilt bekijken met je wederhelft, moet je naar Rekawa Beach. Blijf hier nog wat langer om ook te kunnen genieten van een prachtige zonsondergang die de kers op de taart vormt van je verblijf in dit paradijsje op aarde.

Mirissa - Photo par claire rowland sous licence CC BY 2.0.jpg
Mirissa - Foto door claire rowland onder licentie CC BY 2.0

De ongerepte stranden van Arugam Bay

Jullie romantische tocht door Sri Lanka gaat verder op de stranden in het zuidoosten van het land. Deze staan bekend om de rust en de koraalriffen.

Hebben jullie zin om samen te gaan surfen? Ga dan naar Arugam Bay. Hier zijn de stranden nog niet ontdekt door het massatoerisme en ze liggen midden in de wilde natuur. Jullie zullen versteld staan. Neem ook een duik in de lagunes die er omheen liggen.

's Avonds wandelen jullie tussen de houten huisjes en de karakteristieke restaurants door met reggaemuziek op de achtergrond. Geniet van een kruidig gerecht om je vakantie dat extra beetje pit te geven.

De botanische en spirituele kant van Kandy

Specerijentuinen en groene landschappen tussen Kandy en Ella

Jullie rondreis door Sri Lanka gaat verder naar het midden van het land. Daar beleven jullie een complete onderdompeling in de lokale cultuur.

Tijdens een poya (beklimming) van de Tempel van de Tand in Kandy waan je je even in een andere wereld. Overal lopen de inwoners met een lotusbloem in hun hand en brengen met grote toewijding offers aan Boeddha.

Er is geen betere plek voor een romantische wandeling tussen exotische bloemen en planten dan de Koninklijke botanische tuin van Peradeniya. De orchideeën, de koningspalmen, de specerijentuin, de reuzenficus en de vleermuisboom vormen een wonderbaarlijk schouwspel.

Een pittoreske trein vervoert jullie langs theeplantages naar Nuwara Eliya, in het zuiden van Kandy. Daar wandelen jullie door het prachtige nationale park Horton Plains.

Vervolgens gaan jullie samen iets verder naar het oosten, naar Ella. Daar leren jullie zelf een verrukkelijke rice & curry te maken, het karakteristieke gerecht van Sri Lanka. Dit doen jullie tijdens een kookworkshop in de specerijentuin. Als afsluiting genieten jullie van een massage in deze stad die bekend staat om zijn masseuses met magische handen.

Jardin botanique royal de Peradeniya - Photo par Malcolm Browne sous licence CC BY-ND 2.0.jpg
Koninklijke botanische tuin van Peradeniya - Foto door Malcolm Brownie onder licentie CC BY-ND 2.0

De beklimming van Adam's Peak

Na de zonsondergangen op paradijselijke stranden is het nu tijd voor een andere omgeving. Ga naar Adam’s Peak om een schitterende zonsopkomst mee te maken.

Om half drie ‘s ochtends begint de beklimming van de berg. Dit doen jullie samen met shaivistische hindoes, boeddhisten, moslims en zelfs christenen. Er wordt gezegd dat hier een voetafdruk is achtergebleven van Boeddha of Adam, afhankelijk van de religie. De top is een heilige plek en langs de route naar boven staat het dan ook vol met kleine tempels.

Een paar duizend treden later zijn jullie getuige van een grandioos spektakel dat zich rond half zes ’s ochtends afspeelt. Verschillende adembenemende kleurschakeringen wisselen elkaar af. Vlakbij zitten de Sri Lankanen te bidden, omringd door kleurrijke offers. Een unieke belevenis die jullie niet snel meer zullen vergeten.

Deepavali: het lichtfeest

Ieder jaar wordt eind oktober of begin november Deepavali of Diwali gevierd in Sri Lanka. Dit feest geeft het begin van de winter, de nieuwe maan en de periode van bruiloften aan. Dit nationale feest is een nieuwe reden om vuurwerk en decoraties uit de kast te halen in Sri Lanka.

Alle families versieren gedurende vijf dagen hun huis met olielampen. Ook bereidt iedereen grote feestmaaltijden. Jullie zullen versteld staan van de overvloed aan kleurrijke doosjes met snoep en de religieuze rituelen die overal te zien zijn.

Sri Lanka in het kort

Beste tijd om te gaan

Vlieg tussen december en maart naar Sri Lanka om van het droge seizoen in het zuiden te kunnen profiteren.

Vervoer

Trein: voor lange afstanden tussen de verschillende regio’s van het land.

Taxi of tuktuk: voor korte afstanden binnen de steden. Of ontdek Sri Lanka met een huurauto

Slapen

In een hotel aan zee in Mirissa of Arugam Bay. In een authentieke guesthouse in Kandy, Nuwara Eliya of Ella.

Eten & drinken

The Empire Cafe: 21 Temple Street, Kandy - Sri Lankaanse keuken, menu’s van € 3 tot € 5*

Garden View Restaurant, Ella - Sri Lankaanse keuken, menu’s van € 2 tot € 5*

Dewmini Roti Shop, Inland, Udupila, Mirissa - Sri Lankaanse gerechten, menu’s van € 1 tot € 5*

Samanthi’s Restaurant, Arugam Bay - Lokale keuken. Menu’s van € 1 tot € 8*


* Prijzen kunnen afwijken.

Top 5 evenementen in Sri Lanka

14 januari: Thai-Pongal in het hele land, viering van het nieuwe jaar en rijst.

Mei: Vesak in het hele land, viering van de geboorte, het ontwaken en de dood van Boeddha, decoraties en lantaarns aan de huizen.

Juli: Esala Perahera in Kandy, verering van de tand van Boeddha.

Oktober: Arugam Bay Beach Fest, surfwedstrijden en concerten.

December: AREA Mirissa, festival met elektronische muziek om de hele nacht te dansen.