Top activiteiten in Paramaribo

Een gezellige stad vol historische bezienswaardigheden, waar je je ook nog eens elk moment van de dag tegoed kunt doen aan de lekkerste hapjes: dat is Paramaribo. De naam is afgeleid van een vroegere indianenstam. Ben je in Suriname, dan kun je een bezoek aan de hoofdstad niet overslaan.


Happen en historie in Paramaribo

De koloniale geschiedenis van Paramaribo vertaalt zich in diverse etnische culturele tradities met elk hun eigen keuken. Fijnproevers kunnen genieten van de lekkerste Creoolse, Hindoestaanse, Javaanse en Chinese gerechten. Voor foodies en kookliefhebbers is Paramaribo een inspirerende plek. Op gezellige markten tref je exotische ingrediënten in alle geuren en kleuren aan, die bij lokale restaurants vers op je bord terechtkomen in de heerlijkste gerechten.

Tussen al dat smullen door snuif je het verleden op in de oude binnenstad, waar alle gebouwen in Europees-koloniale stijl van hout zijn. Historische plekken als Fort Zeelandia, de Palmentuin, het eerste Joodse kolonistendorp, De gezellige Waterkant en het Onafhankelijkheidsplein vertellen de geschiedenis van Suriname, waar Nederland een grote rol in speelt.

Een bezoek aan Paramaribo is puur genieten en ontdekken!