Top activiteiten in Bangkok

De Thaise hoofdstad is een stad met veel contrasten. De moderne winkelcentra, outlets, nachtmarkten en authentieke drijvende markten maken Bangkok tot een paradijs voor liefhebbers van struinen en shoppen. Maar ook als je van cultuur en historie houdt, kun je er je hart ophalen aan de prachtige tempels en paleizen.


Bont Bangkok

Bangkok staat bekend om de vele soorten markten die je er kunt bezoeken. Vooral een bezoek aan een floating market, waar markkraampjes in kleurige longtailboten langs de kades varen, is een bijzondere ervaring. Na zonsondergang, wanneer het lekker is afgekoeld, kun je op je gemak langs de kraampjes van een nachtmarkt struinen.

Natuurlijk is een trip naar Bangkok niet compleet zonder een bezoek aan de tempels. Van de meer dan 30.000 boeddhistische tempels in Thailand staan er ongeveer 400 in Bangkok. Tot de mooiste behoren de Wat Phra Kaew, waar je de beroemde Smaragdgroene Boeddha kunt bewonderen, en de Wat Arun, die bedekt is met ontelbare kleurige mozaïeksteentjes.

Ook de beroemde backpackersstraat Khao San Road is een must see voor liefhebbers van zowel shoppen als cultuur. Peuzel er een gefrituurd insect op en scoor er je souvenirs. Voor het lekkerste street food kun je ook terecht in Chinatown, waar de vele kraampjes en kleurige stalletjes een walhalla zijn voor shopliefhebbers.

Zin in iets bijzonders? Doe mee met een meditatieles in The International Buddhist Meditation Centre, of volg een Thaise kookles in een van de vele kookscholen die de stad rijk is. In Bangkok is altijd en voor iedereen wat leuks te doen.