Terug naar resultaten

Bangkok in één minuut: kleurrijke impressies van een bruisende stad

Bangkok is meer dan alleen de hoofdstad van Thailand. Met meer dan 8 miljoen inwoners in de stad zelf en 14 miljoen inwoners in het stedelijke gebied, vormt de stad het economisch en cultureel centrum van Thailand. De moderne wolkenkrabbers zijn slechts één gezicht van deze stad, waar ook boeddhistische rituelen en de traditionele leefwijzen nog op iedere straathoek te zien zijn. Het zijn de tempels, paleizen en kleurrijke markten die Bangkok haar speciale charme geven.

Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Hieronder staan een aantal van de topattracties die in de video voorbijkomen. Herken jij ze?

♦ Koninklijk Paleis ♦ (0:13)

Het Koninklijk Paleis, dat is gebouwd in 1782, was 150 jaar lang de thuishaven van het koninklijk gerechtshof en de regering. Tegenwoordig is het gebouw een spiritueel centrum en heeft het dankzij de gevarieerde en gedetailleerde architectuur een enorme aantrekkingskracht op toeristen.

Hier vind je ook de tempel van de Smaragdgroene Boeddha (Wat Phra Kaew). De Boeddha is op kunstige wijze uit één stuk jade gesneden.

♦ Wat Saket-tempel ♦ (0:17)

De Wat Saket-tempel is een van de oudste boeddhistische tempels in Bangkok en is gelegen op een heuvel waar een trap met 318 treden je naar het gebouw leidt. Het is een van de grootste toeristische trekpleisters van Bangkok.

♦ Wat Arun-tempel ♦ (0:26)

Deze tempel met torenspitsen is gebouwd in oude Khmer-stijl en is een van de bekendste tempels in Zuidoost-Azië. Het gehele heiligdom is bedekt met felgekleurde tegels in de vorm van bloemen. 

♦ Wat Traimit-tempel ♦ (0:28)

Deze tempel staat ook wel bekend als de Tempel van de Gouden Boeddha omdat in het midden van de tempel een gouden Boeddha staat van 3 meter hoog.

♦ Drijvende markten ♦ (0:37)

De drijvende markten van Bangkok waren de eerste in haar soort en zijn tegenwoordig nog steeds een attractie die haar oorspronkelijke charme heeft weten te behouden.

floating-market.jpg

♦ De Chao Phraya-rivier ♦ (0:57)

Vanaf de oevers van de Chao Phraya-rivier heb je prachtig uitzicht op de voorbij varende schepen, watertaxi's en aken, met op de achtergrond de glinstering van tempels en luxe hotels. Of misschien bekijk je de skyline wel liever vanaf een rivierboot. 

♦ De straat Khaosan ♦ (1:05)

Wanneer toeristen van overal ter wereld zin hebben in westers eten, cocktails willen drinken of zin hebben om te dansen in nachtclubs, komen ze samen in Khaosan Road.

Heb je al zin gekregen om deze fascinerende stad met haar vele gezichten te bezoeken? We hebben geweldige aanbiedingen voor Bangkok voor je.