Terug naar resultaten

Thaise stranden, tempels van het feest

Voor levensgenieters die op zoek zijn naar vermaak is Thailand een groot feest. Laat je dagelijkse routine achter je en kom naar Bangkok, waar feesten hoort bij de cultuur. De wereldberoemde nachten aan de Thaise kust op Ko Phangan enin Pattaya zullen je adem benemen.

Bangkok, feestelijke hoofdstad

Bangkok is een geweldige plek om de hele nacht te feesten en is bovendien maar enkele kilometers van het strand verwijderd.

Ontdek Bangkok en haar nachten

In Bangkok zorgen zowel toeristen als de Thaise bevolking voor sfeervolle avonden. Onthoud dat Thailand houdt van feesten. Het is aan jou of je liever de lokale feesten of meer toeristische feesten bezoekt.

In de hoofdstad zijn overal bars en nachtclubs te vinden. Soi Pratoochai is een levendige wijk waar lichtjes en muziek de toon zetten.

Bangkok biedt voor elk wat wils: van traditionele restaurantjes en grote winkelcentra tot het Koninklijk Paleis en de verschillende aan Boeddha gewijde tempels. Je kunt hier je hart ophalen aan toeristische excursies. 

Palais royal.jpg
Het Koninklijk Paleis van Bangkok

De grote markt vol clubs

Wandel door de straten Sukhumvit, Khao San of Royal City. Overal om je heen vind je vormen van vermaak. Talrijke discotheken en allerlei soorten bars verwelkomen zowel locals als toeristen. Let er wel op wat je aantrekt, want de dresscode is vaak erg specifiek.

Houd je van elektronische muziek? Dan zal de Thaise nacht je bevallen, want in Bangkok maakt traditionele muziek plaats voor moderne clubs zoals Road 66 en Grease. Ze zijn tot in de vroege uurtjes open voor jongeren van over de hele wereld. Vervolgens kun je door naar de beste afterparties, die worden georganiseerd in de vroege ochtend. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om terug te gaan naar je hotel, met je hoofd vol nachtelijke herinneringen.

Naast al dat feesten is er een hoop te zien is in het land. Tussen twee fantastische nachten door, kun je overdag een ontspannen Thaise massage nemen of Bangkok en omgeving ontdekken.

Feesten met je voeten in het water van Ko Phangan en Pattaya

In Thailand vinden de beste feestjes ongetwijfeld plaats op het strand. Het enige dat je moet beslissen is naar welk strand je gaat, maar je reist er in ieder geval voor richting het zuiden van het land.

Genieten op het ritme van de maan

Sinds een aantal jaren komen maandelijks tienduizenden bezoekers af op de Full Moon Parties. Het concept is simpel: Eén keer per maand, bij de volle maan, nemen toeristen en muziek het strand Haad Rin op het eiland Ko Phangan over. Van zonsondergang tot in de vroege ochtend kun je dansen op je favoriete muziek. Iedere bar op het strand heeft namelijk een eigen muziekstijl.

Full moon party.jpg
De befaamde Full Moon Party op Ko Phangan

Sinds kort zijn er twee concurrenten van de Full Moon Party opgedoken die veel minder toeristisch zijn. Het gaat om de Half Moon Party, die, zoals de naam al zegt, bij halve maan wordt gevierd. Dit feest is intiemer en richt zich meer op de kwaliteit van muziek en de keuze van dj’s: perfect dus voor liefhebbers van elektronische muziek. Let goed op waar het feest precies plaatsvindt voordat je vertrekt, want de locatie verandert regelmatig.

Het laatste kleine zusje van de serie, de Black Moon Party, vindt plaats als de maan niet zichtbaar is. Dit feest is wat chiquer en vindt ook plaats op het eiland Ko Phangan.

Relaxen op de Thaise stranden

Op het vasteland, ten zuidoosten van Bangkok, ligt Pattaya. Deze stad staat bekend om de geweldige avonden. Hoewel de stranden hier kleiner zijn, is de stad een perfecte plek om uit te gaan. Om de volgende dag lekker te zonnen kun je naar het strand van Jomtien. Het ligt op een enkele kilometers afstand en is een echt paradijs.

Tot slot kun je voor lokale feesten het beste naar Phuket. Daar vermengen de Thai die zin hebben in een leuke avond, zich met de vakantiegangers. Ze vermaken zich in een nachtclub of op het strand van Patong, dat bekend staat om zijn unieke sfeer. Hetzelfde geldt voor Lonely Beach in Ko Chang, waar je ’s nachts kunt feesten en overdag kunt duiken. Onvergetelijk.

Thailand, het land der feesten

Hoewel de Thai over het algemeen rustig en terughoudend zijn, houden ze zeker van een feestje. De vele data op de kalender die zijn gereserveerd voor allerlei vieringen, zijn daarvan het bewijs. De traditionele feesten houden voornamelijk verband met het boeddhisme of het koningshuis, maar dat maakt ze niet minder vermakelijk. Doe bijvoorbeeld mee met Songkran, het Thaise Nieuwjaar, waarbij iedereen elkaar volgens traditie nat gooit met water.

Thailand volgens Danny Boyle

Het landschap van Thailand deed iedereen versteld staan toen het in 2000 op het witte doek gebracht werd door Danny Boyle in The Beach. Leonardo DiCaprio, Virginie Ledoyen en Guillaume Canet spelen drie personages die op zoek gaan naar een verborgen gemeenschap op een Thais droomeiland. Het decor is de archipel van Ko Phi Phi, in de buurt van Phuket. De ervaring blijkt minder paradijselijk te zijn dan verwacht.

Thailand in het kort

Beste tijd om te gaan

Van midden november tot midden februari, want dan is het er het droogst. Vermijd de regentijd (juni-oktober), die de avonden een beetje te ‘overvloedig’ maakt.

Vervoer

Scooter: dit is de beste manier van vervoer, zeker op de zuidelijke eilanden van Thailand. Het kost een paar euro per dag.

Vliegtuig: directe vluchten Amsterdam-Bangkok (ongeveer 11,5 uur).

Slapen

Om te voorkomen dat je op het strand moet slapen, kun je het beste van tevoren een verblijfplaats regelen. Kies nu al je all-inclusive hotel of hostel uit de vele mogelijkheden aan zee, in Pattaya, Ko Phangan of in Bangkok.

Eten en drinken

Jin Chieng Seng: 57 Maharat Phra-Nakhon, Bangkok

Beachlounge: 89/1 Village n° 1, strand van Thong Sala, Ko Phangan

Fisherman's Restaurant: 62/1 Moo 1, Ban Tai Pier, Ko Phangan

Siamase: 179/92-93 Moo. 5, Pattaya Naklua Rd, Pattaya

A Taste of Thailand: 185 Soi 13 strandweg, Hôtel Haven, Pattaya

"Als we niet fijn gedanst hebben, geven we de fluiten en trommels de schuld."

Dit Thaise spreekwoord wordt gebruikt om aan te geven dat de dader altijd de schuld afschuift op iemand of iets ander. Houd dat in gedachten tijdens je reis door Thailand en zorg dat je de regels kent.

Top 5 culturele evenementen

31 december: Nieuwjaar, een uniek moment om te feesten in Thailand. Zorg wel dat je op tijd je slaapplek boekt.

Februari: Phuket International Blues Rock Festival, niet alleen voor de technoliefhebbers.

Maart: Pattaya International Music Festival

April: Songkran, Thais Nieuwjaar, ga een nieuw jaar in op een hele bijzondere manier.

Eens per maand: Full Moon Party op Ko Phangan. Feesten op het strand tot de zon opkomt.