Lekker weg in de Meivakantie

Wil jij ook lekker even weg in de meivakantie met je gezin, maar weet je nog niet waarheen? Wat vind je van een (mid)weekje weg in Nederland, bijvoorbeeld naar de Wadden? Of een heerlijk weekje zon en strand op de kindvriendelijke Canarische Eilanden of in Griekenland?

 

Kun je wat langer weg? Denk dan eens aan een tropische bestemming met prachtige witte stranden, zoals Curaçao. Op deze pagina vind je reisinspiratie en tips voor gezinsvriendelijke bestemmingen voor de meivakantie, voor dichtbij en wat verder weg!

1. Altijd goed: de Canarische Eilanden

Wil je niet te ver vliegen, maar wel naar een zonzekere bestemming in de meivakantie? Dan zijn de Canarische Eilanden perfect! Op deze eilanden op ca. 4 uur vliegen vanuit Nederland schijnt de zon bijna het hele jaar. 

 

Voor de mooiste stranden moet je op Gran Canaria zijn, voor een bijzonder vulkanisch landschap op Lanzarote en voor stranden en kindvriendelijke uitjes op Tenerife. Ook Fuerteventura is heel kindvriendelijk. 

Lees meer

2. Lente op de Wadden

Altijd een goed idee: onze eigen Waddeneilanden. Niet te ver weg en er is veel te beleven. Spelen op het strand, vuurtorens bekijken en zeehonden spotten bijvoorbeeld.

 

Lees de tips van onze bloggers, over Texel met kinderen en wat te doen op Texel als de zon niet schijnt. En over wat er allemaal te beleven valt op Vlieland en op Schiermonnikoog en Terschelling. Er is op de Wadden genoeg te doen voor jong en oud!

 

Lees meer

3. Zon op tropisch Curaçao

Voor wie twee weken meivakantie heeft en dus wat langer weg kan, is tropisch Curaçao een aanrader. Daar ben je zeker van zon en prachtige witte stranden met palmbomen.

 

Er zijn ook veel leuke dingen te doen met kinderen, lees de tips van blogger Tikva. En blogger Daisy vertelt je waar je de mooiste stranden van Curaçao kan vinden. Sla ook zeker de kleurrijke hoofdstad Willemstad niet over!

Lees meer

4. Voorjaarszon in Portugal

Ga lekker genieten van de voorjaarszon in de Portugese Algarve! Slechts drie uur vliegen vanuit Nederland. Kies voor een kindvriendelijke badplaats, of juist voor een badplaats met wat meer vertier, zoals het bruisende Albufeira

Ook voor natuurliefhebbers en sportievelingen is er genoeg te beleven. Lees de tips van onze bloggers voor de mooiste natuur en outdoor fun in de Algarve.

Lees meer

5. Zonnig Griekenland

Op de Griekse eilanden is het in de meivakantie nog niet zo heet als in de zomer. Je vindt er leuke dorpjes, kindvriendelijke restaurantjes en mooie stranden. Op Kreta kun je veel leuke activiteiten doen met kinderen. En ook op Rhodos en Kos valt genoeg te beleven voor het hele gezin. 

Tip: wil je liever niet te ver vliegen met je kinderen? Kies dan voor de eilanden Corfu of Zakynthos

Lees meer

6. Lekker dichtbij: België

Voor wie niet te lang onderweg wil zijn is een vakantie in België ideaal. Kies bijvoorbeeld voor een actieve familievakantie in de Ardennen, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen, en grotten en kastelen kunt bekijken. Maar ook de Belgische kust is een aanrader met kinderen, zelfs als het regent. 

Lees meer

Zoek je bestemming

Alle auteurs