Weekendje weg met Pasen

Zin om lekker weg te gaan tijdens het lange paasweekend? Een lang weekend in een hotel in een leuke stad of dicht bij de natuur? Wij verzamelden tips voor de leukste stedentrips en uitjes met Pasen! Met onder meer de leukste weekendjes weg in Nederland, Spaanse steden die je juist met Pasen moet bezoeken, de leukste paasfestivals in Nederland en verrassende voorjaarsbestemmingen. 

1. Bezoek deze Spaanse steden met Pasen

Rond Pasen is er in veel Spaanse steden van alles te doen. Tijdens de Semana Santa (de heilige week) zijn er festivals en processies, bijvoorbeeld in Barcelona en Valencia. Probeer ook de speciale paasgerechten, zoals de torrijas in Madrid. 

 

Bekijk onze Spanje-pagina voor meer tips & reisinspiratie voor een stedentrip Spanje. 

Lees meer

2. Paasweekend in Nederland

Je hoeft niet ver weg te gaan met Pasen, ook in eigen land is er genoeg te beleven. Daisy Scholte reisde als ExpediaPioneer een jaar lang door Nederland, dus zij kan het weten. Ze geeft 5 tips, van paasmarkten en paasvuren tot paashaasje spotten op de Veluwe. 

Lees meer

3. Pasen met kinderen in België

Wil je met Pasen een lang weekend naar België met je gezin? Dan heeft reisblogger Tikva leuke tips voor je. Er zijn paasfestivals, speciale paaswandelingen en paaseierzoektochten in België. Leuk voor jong en oud!

 

Bekijk ook haar tips voor Wallonië met kinderen

Lees meer

4. Bijzondere paastradities wereldwijd

Pasen wordt overal ter wereld anders gevierd. Op sommige plekken in de wereld houden ze er heel bijzondere paastradities op na. Zo houdt de Paus elk jaar in Rome zijn beroemde paastoespraak en zijn er in Zweden paasheksen... Misschien leuk om deze paastradities een keer van dichtbij mee te maken, tijdens een weekend weg met Pasen?

 

 

 

Lees meer

5. De lekkerste chocola in Europese steden

Ben jij een echte chocoholic? Dan is dit wat voor jou: we verzamelden de beste adresjes voor chocola in 5 Europese hoofdsteden. Ontdek de lekkerste chocola in Rome en Berlijn, de beste chocoladeworkshops in Parijs en Amsterdam, en het leukste chocolademuseum in Londen!

Lees meer

6. Dagje weg in Nederland

Wil je met Pasen een dagje weg in Nederland? Dan heb je misschien iets aan deze tips:

- Ga naar de Keukenhof - voor wie houdt van bloemen (en niet bang is voor een beetje drukte)

- Ga schaapjes kijken of wandelen in Drenthe

- Maak met je kinderen een cultureel uitstapje in Limburg

- Ga, na het paaseieren zoeken, wandelen of fietsen in het mooie Gelderland

- Of ontdek Flevoland met je gezin

Tijdens het lange Paasweekend hoef je je echt niet te vervelen!

Lees meer

7. Verrassende voorjaarsbestemmingen

Zin in een korte vakantie met Pasen, maar dan op een minder voor de hand liggende bestemming? Kijk dan eens naar deze vijf verrassende voorjaarsbestemmingen! Had jij bijvoorbeeld wel eens gedacht aan Malaga in het zuiden van Spanje? Daar kan het met Pasen al een aangename 21 graden zijn!

Lees meer

8. De wereld in de kleur geel

Wat is dé kleur van het voorjaar en Pasen? Juist: geel! We verzamelden 10 foto's van bestemmingen wereldwijd met deze vrolijke kleur in de hoofdrol. Natuurlijk ontbreken de gele zonnebloemen in de Provence niet, maar er is meer!

 

Bekijk ook onze andere fotoseries van de Wereld in Kleur

Lees meer

Zoek je bestemming

Alle auteurs