Top activiteiten in Tsjechië

Het ontbreekt de 'kleine' republiek Tsjechië, omringd door Polen, Slowakije, Oostenrijk en Duitsland, niet aan aantrekkingskracht. Tsjechië heeft vele prachtige oude kastelen, schilderachtige dorpen en eeuwenoude steden om te ontdekken.

Onze bestemmingen


De republiek Tsjechië, hart van Centraal-Europa

De door toeristen in hoge mate gewaardeerde hoofdstad Praag beschikt over vele architectonische schatten langs de straten, van het Wenceslausplein tot het Oudestadsplein. Met je neus in de wind wandel je door 'de gouden stad' en laat je je verleiden door de charme van de vaak kronkelige, geplaveide straatjes en de fraaie gevels uit allerlei architectonische periodes.

Een goede reden om de hoofdstad te verlaten is een bezoek aan de middeleeuwse stad Kutná Hora en de steden Olomouc en Plzeň, waar zich de indrukwekkende Pilsner brouwerij en de op twee na grootste synagoge van Europa bevinden.

Verlaat Tsjechië vooral niet voordat je een bezoek hebt gebracht aan het imposante kasteel Karlstein. En bekroon je verblijf met een paar flinke teugen van het Tsjechische lagerbier (bier met een lage gisting), een schat die de Tsjechen maar al te graag delen.