Terug naar resultaten

5x Tsjechië met kinderen, buiten Praag

Sandra van Bijsterveld

Sandra reist met haar gezin naar de leukste plekjes in Noord- en Oost-Europa. Buiten de vakanties zoekt ze het dichter bij huis met uitstapjes en weekendjes in Nederland.

Tsjechië is zoveel meer dan alleen Praag, ook als je met kinderen op vakantie bent. Tsjechië is een kindvriendelijk land met veel attracties en outdoor-activiteiten. Vaak zijn ze ook nog eens heel vriendelijk geprijsd – een fijne bijkomstigheid tijdens elke vakantie. Kijk maar eens naar deze 5 kindvriendelijke attracties buiten Praag.

1

Moeiteloos naar de top: het boomkroonpad in Lipno

Ik hou wel van een mooi uitzicht, maar de moed zakt me soms in de schoenen als ik onderaan zo’n uitkijktoren sta. Bij het boomkroonpad van Lipno is dat niet aan de orde, want daar loop je over een geleidelijke helling moeiteloos naar boven. Onderweg zijn veilige 'hindernissen' en educatieve punten aangelegd. Boven word je beloond met een geweldig uitzicht over het Lipnomeer.

Lipno nad Vltavou 307 (GPS 48.653245N, 14.233971E), Tsjechië

Foto: Sandra van Bijsterveld


2

Een dierentuin met dino’s: Dinopark Vyškov

Een dierentuin met dinosaurussen – dat kom je niet vaak tegen. Bij de dierentuin van Vyškov kun je een combiticket kopen waarmee je de dierentuin én het dinopark kunt bezoeken. Je wordt met een treintje naar het dinopark gebracht voor een wandeling langs levensgrote dino’s. Vervolgens laat je je terugrijden naar de dierentuin en kun je daar nog rustig rondkijken. Beide parken zijn goed te combineren in één dag.

Cukrovarská 9, Vyškov, Tsjechië

Foto: Sandra van Bijsterveld3

Het Wilde Westen in Tsjechië: Western Park Boskovice

Bij de ingang van dit westernpark voel je je een beetje alsof je een ander land betreedt. Bij de kassa wissel je je Tsjechische kronen namelijk in voor dollars. Daarna loop je zo het Western-dorpje in en kun je met je dollars aan verschillende activiteiten deelnemen. Op het middenterrein worden shows gegeven en als je echt gek bent op westerns, kun je hier zelfs blijven slapen.

Komenského 50, 680 01 Boskovice, Tsjechië

Foto: Michal Kopecký [CC BY 3.0 ], via Wikimedia Commons


4

Zoo Hluboká: dierentuin in een mooie omgeving

Deze dierentuin noemt zichzelf de mooiste dierentuin in Zuid-Bohemen en ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. In de loop der jaren heb ik deze dierentuin steeds mooier zien worden, inclusief een nieuw restaurant en speelgedeelte. Extra voordeel: de dierentuin is sowieso al erg mooi gelegen aan een meer. Vergeet niet in het programma te kijken wanneer de verschillende dieren gevoerd worden!

Ohrada 417, Hluboká nad Vltavou, Tsjechië

Foto: Pixabay


5

Jungle Park Brno: adrenaline op grote hoogte

Ik heb best wat angstige momenten beleefd in dit boomklimpark! Om te beginnen ligt er een rivier tussen de kassa en het klimpark zelf. De oversteek maak je tokkelend. Daarna heb je de keuze uit verschillende routes tussen de boomtoppen. Van een afstandje zien ze er niet zo eng uit, maar als je eenmaal boven staat… Gelukkig is er ook een gedeelte voor kleine kinderen en angsthazen zoals ik.

Bauerova 321/5, Brno, Tsjechië

Foto: Pixabay

 Zoek naar hotels in Tsjechië met Expedia

Bewaar op Pinterest: