Top activiteiten in Praag


Praag, stad van de romantiek

De Gouden Stad wordt Praag wel genoemd, en dat begrijp je als je deze prachtige, romantische stad ziet. Praag ligt in het hart van Europa en heeft een veelbewogen geschiedenis, die meer dan duizend jaar terug gaat.

Middeleeuwse kathedralen, gebouwen uit de Renaissancebarokke paleizen, hier vind je ze allemaal. Wandelen door Praag is wandelen door de eeuwen, langs de gevels van de stad die eerst de hoofdstad was van het Boheemse rijk, daarna van het Duitse Rijk – of het Heilige Roomse Rijk–  daarna een tijdlang zuchtte onder het communistische juk, tot de val van het IJzeren Gordijn.

Kom naar Praag en ontdek een adembenemend cultureel en artistiek erfgoed. Houd je van klassieke muziek of opera? Praag heeft beroemde theaters waar altijd wel een bijzondere voorstelling te zien of een schitterend concert te horen is. Jazz-liefhebbers kunnen terecht in bekende jazz-clubs of op het internationale jazz-festival dat hier elk jaar in oktober wordt gehouden.

Zie hoe de Moldau zich door het hart van deze stad buigt terwijl je een romantisch boottochtje maakt of over de beroemde Karelsbrug wandelt. En loop dan vooral even door naar de heuvel, waar de Praagse Burcht boven alles uittorent. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de stad en de rivier.

Wil je Praag in de winter zien, in de tijd van de kerstmarkten? Of in de lente, als de stad vol bloemen is? Dan ga je toch gewoon? Boek snel een magisch weekend in deze stad vol pracht en praal.