Terug naar resultaten

Praag in één minuut: het hele jaar door een geweldige vakantiebestemming

De Tsjechische hoofdstad Praag is de grootste stad van het land en heeft het grootste inwonertal. Praag heeft een rijke geschiedenis. Rond het jaar 1230 werden door Wenceslaus I stadsrechten toegekend aan Praag en in de veertiende eeuw beleefde de stad onder keizer Karel IV en zijn zoon Wenceslaus IV een economische en culturele bloeiperiode als keizerlijke zetel van het Heilige Roomse Rijk. Bovendien vond hier de Tweede Praagse Defenestratie plaats, die de aanleiding was voor de Dertigjarige Oorlog. Praag speelde daarnaast een belangrijke rol in de Protestantse Reformatie, het Habsburgse Rijk, beide wereldoorlogen en de communistische tijd na de Tweede Wereldoorlog. Dankzij de vele culturele en historische bezienswaardigheden en een oud stadscentrum dat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst is opgenomen, is Praag de kroonjuweel van de Europese reisbestemmingen.

Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder staan enkele van de topattracties die in de video voorbijkomen. Kun jij ze aanwijzen?

Praagse Burcht (0:12)

De Praagse Burcht is het grootste omsloten kasteelterrein ter wereld. Het terrein is 570 meter lang en 128 meter breed, oftewel een oppervlakte van ruim 7 hectare. Het kasteel werd oorspronkelijk als houten fort gebouwd in de negende eeuw. Sindsdien is het onder diverse leiders langzaam maar zeker uitgebreid, wat een mix van bouwstijlen heeft opgeleverd. Het is altijd de residentie van het staatshoofd geweest.

Karelsbrug (0:22)

De Karelsbrug is een veertiende-eeuwse brug met een belangrijke geschiedenis. Het is de oudste overgebleven brug over de Moldau en een van de langste stenen bruggen van Europa. De Karelsbrug is een symbool van de stad geworden.

Hanavský-paviljoen (0:30)

Dit indrukkende jugendstilgebouw was ooit gebouwd als vertegenwoordiging van de stad. Tegenwoordig is er een chique restaurant in gevestigd waar je een geweldig uitzicht hebt op de bruggen van Praag.

Sint-Vituskathedraal (0:47)

Deze rooms-katholieke kathedraal is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en is de grootste en belangrijkste kerk van Tsjechië.

Prague_article.jpg

Sint-Jacobuskerk (0:53)

Na een brand werd deze hoge kruiskerk in gotische stijl tussen 1689 en 1702 hersteld in een barokstijl.

Astronomisch Uurwerk van Praag (0:55)

Het Oudestadsraadhuis is gebouwd in gotische stijl. Het Astronomisch Uurwerk van het raadhuis werd in 1410 geplaatst. Daarmee is dit het op twee na oudste nog functionele astronomisch uurwerk ter wereld.

Wenceslausplein (1:11)

Het Wenceslausplein is vernoemd naar de heilige Wenceslaus van Bohemen. Het is eigenlijk meer een boulevard dan een plein.

Petřín-uitkijktoren (1:19)

De Petřín-uitkijktoren staat op de 318 meter hoge heuvel Petřín in de wijk Malá Strana. De toren is circa 60 meter hoog en is voor de Wereldtentoonstelling van 1891 gebouwd als miniatuurversie van de Eiffeltoren. Je hebt vanaf de toren een prachtig uitzicht op Praag en de omgeving.

Wil je deze stad met zijn fascinerende historie, cultuur en gevarieerde architectuur bezoeken? We hebben fantastische deals naar Praag voor je in de aanbieding.