Top activiteiten in Antalya

Antalya heeft voor ondernemende types de perfecte mix van mooie stranden en activiteiten in het water en op het land. Het goede nieuws: een vakantie vol spannende activiteiten hoeft hier niet veel te kosten.


Antalya, actieve budgetbestemming

Ongeveer elke watersport die je maar kunt bedenken, wordt in Antalya beoefend. Voor een klein prijsje kun je hier kitesurflessen nemen of wakeboarden. Ook een snorkelexcursie en een spannende raftingtocht door de canyons Göynük en Köprülü behoort tot de mogelijkheden. Heb je trek gekregen van alle actie, dan scoor je voor een paar euro een heerlijke köfteof een heel betaalbaar vers visje in de oude wijk aan de haven. Daar kun je meteen gratis wat cultuur snuiven en je camera volschieten met de mooiste plaatjes. En ook de ervaren afdinger komt hier aan zijn trekken, namelijk bij de Bazaar van Antalya. Scoor bij deze overdekte markt voor bijna niks nepmerkkleding en souvenirs. Bovendien kun je hier groente en fruit voor een picknick kopen.

Zakt de zon achter de horizon, dan breekt in de bars en cafés happy hour aan. Meestal gaat dat feest uur of twee door, dus je kunt goedkoop in de stemming komen voor de rest van de nacht. Tussen de stranden en activiteiten verplaats je je voor nog geen euro per dolmus (bus).

Welke activiteit ook bij je past, in Antalya zul je je prima vermaken terwijl je portemonnee gespaard blijft.