Top activiteiten in Istanbul


Groots Istanbul

Al sinds de Oudheid is Istanbul een centrum van kunst en cultuur uit het Oosten en het Westen. Als schakel tussen Europa en Azië heeft deze stad een ongelooflijk rijk erfgoed bewaard. Je vindt er juwelen van bouwkunst en de heerlijkste culinaire verrassingen. Een weekend Istanbul wordt een magische reis naar de poorten van de Oriënt.

De roerige geschiedenis van deze stad komt al naar voren uit de vele namen die ze heeft gehad: van Nieuw Rome, werd het Byzantium, vervolgens Constantinopel en uiteindelijk Istanbul

Het bijzondere verleden van de stad kom je overal tegen. Aan de oevers van de Bosporus vind jekerken en moskeeën en Ottomaanse paleizen. Vanaf het water zie je hoe de talloze minaretten en koepels de stad een sprookjesachtige aanblik geven.

En tussen al die pracht en praal kun je ook nog heerlijk shoppen: Istanbul bezit een van de grootste en oudste markten van de wereld. In de Grote Bazar vind je alles wat je maar kunt bedenken. Van verrukkelijke zoetigheden, kleurige stoffen en tapijten, tot met de hand gemaakte meubels en geurige kruiden. Hier vieren al je zintuigen feest. 

Hou je van lekker eten? Ook dan is Istanbul een paradijs: proef de smaak van het oosten met de allerlekkerste mezze en kebab

Istanbul mag dan duizenden jaren oud zijn, de stad is ook modern en verrassend. Vooral aan de Aziatische kant, waar je eindeloos kunt winkelen. Maak een vaartochtje over de Bosporus met een glas thee in je hand, en geniet van deze sprookjesstad. Een weekend Istanbul is een weekend vol verleiding!