Terug naar resultaten

Turkije na zonsondergang

Drie Turkse bestemmingen met een bruisend nachtleven. De Egeïsche Zee is de bestemming bij uitstek voor een vakantie in het teken van strand, duiken, ontspanning, cultuur en vooral genieten van het uitgaansleven. Hieronder vind je 3 goede reistips.

Turkey_party_Bodrum_flickr.jpg
Bodrum by night. Foto door Tom Godber onder licentie CC BY-SA 2.0

Nog meer opties

Bodrumby night is niet compleet zonder een laatste cocktail bij Halikarnas. Daarna is het misschien alweer bijna tijd voor het ontbijt. Deze beroemde club uit de jaren ’80 is de perfecte spot voor nachtelijk vermaak. Op deze uitgaansplek met ionische zuilen, open dak, spotlights en de ultieme Griekse partysfeer, wanen feestgangers zich op het nabijgelegen Griekse Kos.

Als je toe bent aan wat verkoeling is Club Catamaran een originele optie. Kijk je ogen uit bij de grootste drijvende discotheek ter wereld.

Antalya

Als je overdag een mooie bruine huid hebt gekweekt op de stranden van Antalya, ben je klaar om het bruisende nachtleven in te duiken. Aan feestpret geen gebrek.

Bijzondere restaurants

Neem de tijd om een hapje te eten voordat je de dansvloer onveilig gaat maken.

Je hebt de keuze tussen de trendy lounge-stijl van Crazy Horse of de gezellige en feestelijke sfeer bij de Surf Café Bar. Als je zin hebt in een wat intiemere setting is Vanilla Lounge een prima idee.Na een paar groepsselfies heb je vast zin gekregen om de Travolta in jezelf los te laten. Leef je de hele nacht uit op de dansvloer.

Quartier de Kaleici.jpg
Kaleici, de uitgaanswijk van Antalya

Bars en clubbing

Antalya is met recht een swingende stad. De ware discofans moeten zeker een bezoekje brengen aan de wijk Kaleiçi. In de steegjes rondom de straat Hesapci Sok zijn de allerleukste nachtelijke plekjeste vinden. Er is keuze genoeg tussen bars met tuin, concerten, hippe tentjes. De Club Arma is de grootste club van Antalya waar je je prima vermaakt tot in de late uurtjes. Dat geldt zeker ook voor het internationaal georiënteerde Ally’s.

Marmaris

Deze stad is prachtig gelegen, tussen de heuvels in een charmante baai. Marmaris heeft naast stranden ook vele verrassingen te bieden voor de nachtelijke uurtjes.

Wandel na zonsondergang door de straten Haci en Mustafa Sokaği, ook wel ‘Bar Street’ genoemd. Zoals je kunt raden zijn hier meer dan genoeg bars en ander vermaak aanwezig. In de Engelse en Iersepubs, cafés, cocktailbars, restaurants en clubs vliegt de nacht voorbij.

Als je zin hebt om uit te gaan met vakantiegangers uit alle uithoeken van de wereld, kun je je hart ophalen in één van de vele clubs in de straten van Marmaris.

Een glaasje raki

Raki(uit te spreken als rakuh) is het beroemdste Turkse aperitief. Deze plaatselijke levensdrank met anijssmaak wordt verkregen door het distilleren van druiven en wordt puur of aangelengd met water gedronken. Dit Turkse drankje kun je vergelijken met de bekende pastis uit Zuid-Frankrijk. Drink het glaasje niet te snel leeg, want het kan in Turkije ‘s zomers wel 40°C worden. Raki wordt in de volksmond niet voor niets ‘leeuwenmelk’ genoemd.

Turkije volgens Elif Shafak

Het Luizenpaleis geeft een beeld van de buitenwijken van Turkije. Elif Shafak beschrijft het leven in een flat in het Istanbul van de jaren ’60. De schrijver laat ons kennismaken met een godsdienstige desperate housewife, opgeschoten jongeren en vele andere kleurrijke personages. Het boek geeft inzicht in de verscheidenheid van de Turkse samenleving en leest daarnaast lekker weg op je strandstoel. 

Turkije in het kort

De beste tijd om te gaan

Het seizoen van april tot oktober is ideaal voor een vakantie aan de zuidkust van Turkije. Juli en augustus zijn de perfecte maanden voor feestgangers.

Vervoer

Een huurauto is de beste optie voor het ontdekken van de beste plekjes aan de kust. Als je in één badplaats blijft zijn de vele goedkope taxi’s een handige optie om dag en nacht verzekerd te zijn van vervoer.

Slapen

Bodrum is ideaal als je je in het uitgaansleven wilt storten. Ook in Antalya en Marmaris is altijd een comfortabel vakantieadresje te vinden. Ook last-minute.

Eten, drinken en Uitgaan

Crazy Horse: 29, Hukumet Caddesi, Antalya

Surf café bar: 61, Fatih Sultan Mehmet, Antalya

Vanilla Lounge: Hesapci Sokak, Kaleici,Antalya

Zazu café restaurant: 144/A, Neyzen Tevfik Cad,Bodrum

Kibele restaurant: 66, Kemal Seyfettin Elgin Bulv,Marmaris

Voorbereiding

Formaliteiten: geldig paspoort voor inwoners van de EU.

Medische voorzieningen: De medische voorzieningen zijn voldoende aanwezig, maar in privéklinieken kunnen de kosten oplopen. Je kunt er daarom voor kiezen om een repatriëringsverzekering af te sluiten.

“Als je begint, weet je niet wanneer het eindigt.”

De beroemde Griekse historicus Herodotus is afkomstig uit Halicarnassus. Het huidige Bodrum was vroeger een Griekse stad op het grondgebied van Carië. 

Top 4 culturele evenementen

Maart: Marmaris yachts Charter Show, vergaap je aan prachtige boten tijdens dit jachtfestival.

Augustus: Internationaal Dansfestival in Bodrum, dans in de spotlights.

September: Tangofestival in Marmaris, tangodemonstraties.

Oktober: Internationaal filmfestival van de Gouden Sinaasappel, film en glamour.