Top activiteiten in Brighton

Op minder dan een uur met de trein vanaf Londen ligt Brighton, dat een beetje is zoals Zandvoort voor de Amsterdammers: de favoriete badplaats van de Londenaren. In de loop van de 18e eeuw kwam het ook in deze baai in de mode om te baden en sindsdien is deze charmante Victoriaanse stad geliefd bij levensgenieters.


Brighton: strand, pubs en feesten

Ben je een strandliefhebber? Geniet dan op een van de veelkleurige ligbedden van het strand van Brighton. Als je trek begint te krijgen, is het maar een klein stukje lopen naar de vele restaurants, pubs en terrassen onder de Victoriaanse bogen langs de waterkant bij de Brighton Pier.

Wat je absoluut moet doen, is flaneren over de Brighton Lanes. De bijzondere winkeltjes en typisch Britse pubs maken van het oude vissersdorp Brighton een echte must-do. Ook een must: bezoek het in opdracht van George IV gebouwde Royal Pavillion, dat doet denken aan de Taj Mahal, en een perfect voorbeeld is van Indiaas-gotische stijl.

Kers op de muffin is het nachtleven van Brighton, dat op zichzelf de reis al waard is. Hipsters, neohippies, muziekliefhebbers, taalkundigen en gays komen naar Brighton om het goede leven te vieren.