Top activiteiten in Bristol


Bristol: groene stad in het zuidwesten van Engeland

Bristol is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je een stedentrip wilt maken, maar deze stad in het zuidwesten van Engeland zal je aangenaam verrassen. De stad is opvallend groen en dankzij de maar liefst 450 parken is er altijd wel een plek waar je even kunt ontspannen of waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Wissel een bezoekje aan het Bristol Old Vic Theater af met uitstapjes naar ruïnes, kathedralen en georgiaanse gebouwen. In de historische haven was het vroeger een stuk drukker dan tegenwoordig, maar je kunt hier nog wel altijd een kijkje nemen bij de Great Britain, het eerste stoomschip dat de overtocht over de Atlantische Oceaan maakte. Ook vormt Bristol de ideale uitvalsbasis voor een excursie naar het wereldberoemde Stonehenge.

Denk je aan Engeland, dan denk je al snel aan lekker eten en drinken. In dat opzicht heeft Bristol meer te bieden dan alleen de traditionele Engelse pubcultuur. Je vindt hier allerlei leuke eetgelegenheden, van sterrenrestaurants tot intieme kroegjes en eetstalletjes op straat. Als je graag je eigen eten bereidt, kun je naar St. Nicholas Market gaan om verse biologische producten in te slaan.

Kortom: Bristol heeft genoeg te bieden voor een volwaardige stedentrip. Lees ook onze online reisgids met tips voor een bezoek aan Bristol