Top activiteiten in Lake District

Ontdek het goed bewaarde geheim van de Engelsen: het Lake District – alias Lakeland – in het heuvelachtige noordwesten van Engeland.


Het Lake District: ruimte en poëzie

Schrijvers, dichters en kunstenaars zochten in de 14e eeuw al hun toevlucht in het Lake District, nog voordat het gebied werd ontdekt door liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten. Ga deze regio ook ontdekken!

In het Lake District heb je het hoogste punt van Engeland snel gevonden: Scafell Pike, met een hoogte van 978 meter. Rondom deze hoogste berg is het een en al heuvels, groene dalen, watervallen en glinsterende meren... De perfecte omgeving om je favoriete sportieve activiteiten nieuw leven in te blazen: stort je op klimmen, mountainbiken, kanoën, zeilen of hiken in het nationaal park Lake District!

Onderweg is er altijd wel een reuzensteen, een abdij, een kasteel of een landhuis te ontdekken en bewonderen. Ga ook eens terug in de tijd aan boord van een stoomboot uit de Victoriaanse tijd...

En als de stralen van de zon door de mist breken die over de bergen hangt, komen de gedichten van William Wordsworth voor je ogen tot leven... Amazing, zoals de Engelsen zeggen!