Top activiteiten in Liverpool

Zegt het voort! Liverpool is meer dan alleen voetbal. Het is deze stad in het noordwesten van Engeland gelukt om zijn industriële erfgoed te laten herleven. De stad aan de Merseyside wordt nu gekenmerkt door een nieuw gezicht en nieuwe culturele scenes!


Liverpool: heilige grond voor pop en kunst

De Albert Dock is de belichaming van de wedergeboorte van Liverpool. De pakhuizen uit het industriële tijdperk, met hun rode bakstenen muren, herbergen nu talloze cafés en restaurants en niet minder dan zes musea. Een daarvan is Tate Liverpool, een vestiging van de prestigieuze Tate Gallery uit Londen, waar je moderne en hedendaagse kunstwerken kunt bekijken.

Eenmaal in Liverpool zie je al snel dat Liverpool ook massa's bedevaartgangers trekt... Die komen niet alleen voor de twee kathedralen (de katholieke Metropolitan Cathedral en de anglicaanse Liverpool Cathedral), maar vooral om in de voetsporen te treden van de Beatles!

Van het museum The Beatles Story via de Yellow Duckmarine in de stijl van de Yellow Submarine tot de Cavernclub vertelt Liverpool de geschiedenis van de Fab Four. Het is dan ook niet voor niets dat de stad ook wel de hoofdstad van de Britse popmuziek wordt genoemd... Met alle respect voor voetballiefhebbers!