Top activiteiten in Londen


Londen: een stad van indrukwekkend formaat

In Londen kun je echt alle kanten op. De stad heeft een dynamische sfeer en is een mengelmoes van verschillende culturen. Je vindt er natuurlijk beroemde historische monumenten en kunst uit alle tijden. Maar Londen is ook het centrum van mode en muziek en, ja zeker, lekker eten.

Zo kun je in een weekend Londen de beroemde trekpleisters gaan bekijken, zoals de Big Ben en Buckingham Palace, en ondertussen genieten van smaken uit alle windstreken. Er zijn veel grote musea, of je nu van klassieke schilderkunst houdt, of juist liever een hypermoderne installatie ziet, je vindt wat je zoekt bij het British Museum, de National Gallery of Tate Modern.

Ook buiten die musea en monumenten valt er van alles te beleven. Londen heeft talloze markten, in alle soorten en maten, veel restaurantjes waar je heerlijk kunt eten, bijzondere bars en nachtclubs met een zinderende sfeer, en natuurlijk de traditionele pubs, waar de ‛pint’ de hoofdrol speelt.  

En dan hebben we het nog niet gehad over Londen als Mekka voor fashionista’s en als hoofdstad van het voetbal – de stad telt maar liefst dertig voetbalclubs! Of je nu zin hebt in een romantisch weekend met z’n tweeën, een vrolijk tripje met de kinderen, of in een paar dagen genieten met vrienden –  in Londen kan het allemaal. Deze stad met zijn duizendjarige historie en zijn hippe design heeft voor elk wat wils.