Terug naar resultaten

Londen in één minuut: een dynamische wereldstad met ouderwetse charme

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is een perfecte combinatie van traditioneel en modern en heeft ondanks de grootsteedse drukte een ongedwongen, ontspannen sfeer die je elke avond in een van de gezellige pubs onder genot van een perfect getapte 'pint' kunt ervaren. De metropool aan de Theems trekt elk jaar, geheel terecht, 15 miljoen bezoekers die historische plekken bezoeken, in de Britse geschiedenis duiken, ultramoderne architectuur bewonderen, van de bruisende muziekscene genieten en de fascinerende musea van de stad verkennen.

Deze video is geproduceerd door Framfilm.

In deze video zie je enkele van de talloze hoogtepunten van Londen: kijk of je ze herkent. Enjoy!

Tower Bridge (0:08/1:05/1:20)

De Tower Bridge is misschien wel de beroemdste beweegbare brug ter wereld en verbindt de twee oevers van de Theems al sinds 1894. De brug, die een neogotische bouwstijl heeft, is een echte blikvanger. Als je geluk hebt, kun je zien hoe de weg over de brug omhooggaat om grote schepen langs te laten varen.

Big Ben en Palace of Westminster (0:11/0:52)

Bestaat er zoiets als een akoestische bezienswaardigheid? Als dat het geval is, is het klokgelui van de Big Ben, het klokgelui van Westminster, zo'n bezienswaardigheid. Om precies te zijn, is de Big Ben de grootste van de vijf klokken in de klokkentoren, de Elizabeth Tower, die deel uitmaakt van het Palace of Westminster. In dit neogotische monumentale gebouw bevinden zich het Britse Hoger- en Lagerhuis.

Hyde Park (0:17)

Deze groene longen van Londen waren ooit een koninklijk jachtdomein, maar het gebied is tegenwoordig een park dat een oppervlakte van 140 hectare beslaat. Het park biedt de Londenaren talloze recreatiemogelijkheden: van sporten als joggen, schaatsen, roeien en zwemmen tot relaxte picknicks en culturele evenementen.

Westminster Abbey (0:57)

De Westminster Abbey, misschien wel de beroemdste kerk in Londen, werd in het midden van de 11e eeuw gebouwd, maar heeft sindsdien nogal wat veranderingen ondergaan. Deze kerk, waarin de Britse vorsten worden gekroond, is een meesterwerk uit de vroege gotiek en tevens de laatste rustplaats van illustere figuren als Charles Dickens en Isaac Newton.

London-view.jpg

London Eye (1:06)

Dit moet wel het spectaculairste uitzicht over de stad zijn: de London Eye, geopend rond de millenniumwisseling, is met 135 meter het hoogste reuzenrad in Europa. Zelfs bezoekers die hoogtevrees hebben, zullen de London Eye leuk vinden omdat het futuristische rad, dat 's avonds veelkleurig wordt verlicht, ook van onderaf een fantastisch gezicht is.

Buckingham Palace (1:42)

De magnifieke residentie van de Britse koningin werd in 1703 gebouwd en heeft in haar jarenlange bestaan veel hoogwaardigheidsbekleders mogen begroeten. Het is vooral de moeite waard om de wisseling van de wacht te bekijken, die elke dag precies om 11.00 uur plaatsvindt en grote groepen toeschouwers trekt.

Krijg je al zin om de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk te gaan bezoeken? We hebben geweldige reisdeals voor Londen voor je in de aanbieding.