Terug naar resultaten

Victoria’s tips voor Londen - Aflevering 2: 10 beste plekken in Londen voor op Instagram

Londen vormt een paradijs voor Instagrammers dankzij de afwisselende architectuur en stijlen die voor ieder wat wils bieden. Maar welke plekken in Londen zijn de beste voor op Instagram? Dit is een overzicht van mijn top 10.

Victoria en Steve Watts

Victoria en Steve vormen een seminomadisch, schrijvend en filmmakend stel uit Londen. Ze zijn altijd op zoek naar bijzondere dingen en schrijven over het leven, de liefde en reizen.

1. De Big Ben door een gewelfde doorgang

Hoewel de Tower Bridge de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Londen is, is de Big Ben mijn favoriet. De toren is prachtig versierd en kun je op allerlei plekken op de foto nemen. Een van de beste is onder de gewelfde doorgang van de Westminster Bridge –de ideale omlijsting.

2. Zeepbellen voor St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral is een andere favoriet voor Instagram. Een van de leukste plekken om deze vast te leggen is net buiten het Tate Modern, aan de zuidoever. Hier staat een man vaak enorme zeepbellen te maken die perfect voor de lens van je camera door de lucht zweven. En als je een beetje geluk hebt, mag je het zelf ook even proberen.

StPauls.jpg
Zeepbellen voor St. Paul’s Cathedral. Foto: Victoria Watts

3. Straatkunst in Shoreditch

Als je je Instagram met kleur wilt vullen, kun je het beste naar de wijk Shoreditch gaan en foto's nemen van de geweldige straatkunst. Er zijn een paar vaste werken, maar andere wisselen voortdurend. Enkele goede plekken zijn de Shoreditch Art Wall, parallel aan Great Eastern Street, Village Underground, Chance Street en New Inn Yard.

4. Geschilderde huizen in het westen van Londen

Een andere kleurrijke optie is om de geschilderde huizen vast te leggen, vooral te vinden in West-Londen, rond Notting Hill en Chelsea. Van de bonte georgiaanse terrasjes tot schattige kleine zogeheten Londense 'mews' huizen, er is hier genoeg om dagenlang kiekjes te schieten. Enkele aanraders zijn de straten St. Luke’s Mews, Lancaster Road en Kynance Mews.

5. The Churchill Arms

In de zomer verandert de vriendelijke pub Churchill Arms in Notting Hill tot één groot bloemenfestijn. Het vormt ideaal Instagram-materiaal, maar ook een leuke plek voor een drankje.

6. Sketch

Het allerbeste restaurant voor op Instagram is Sketch. Alle kamers zijn hier indrukwekkend, van het betoverende Glade naar het fantastische Gallery-restaurant, ontworpen door de Britse kunstenaar David Shrigley. Vergeet daarnaast niet om even langs te gaan bij de futuristische toiletten, te vinden in kleine witte capsules onder een gekleurd plafond.

7. British Museum

Talloze musea in Londen hebben fantastische fotokansen voor op Instagram, maar als je het mij vraagt kun je hiervoor het beste het British Museum bezoeken, vooral het Great Court-gedeelte. Dit is het grootste overdekte openbare plein van Europa dat wordt bedekt door een indrukwekkend glazen dak. Als je naar boven naar de galerij gaat, kun je foto's maken van de hele ruimte.

8. Londense etalages

Londen heeft een enorm aantal fotogenieke etalages, ideaal voor op Instagram. Enkele van mijn favorieten zijn Liberty, nabij Oxford Circus, Paper+Cup in Shoreditch, The Biscuiteers in Notting Hill en het Monocle Café in Marylebone.

Biscuiteers.jpg
The Biscuiteers cafe. Foto: Victoria Watts

9. Hyde Park

Alle parken in Londen zijn fotogeniek, maar voor Instagram ga ik het liefste naar Hyde Park, waar je voetpaden omgeven door bomen, vijvers en zelfs de zwanen op de foto kunt nemen. Het is hier het hele jaar door prachtig.

10. Ontbijten in Londen

Tot slot hebben we nog een foto van een gerechtje nodig. Londen heeft zo veel opties, maar een van mijn favorieten is het restaurant Bourne & Hollingsworth Buildings in Clerkenwell. Niet alleen is het eten hier zeer fotogeniek, maar het restaurant zelf is ook prachtig, versierd met mooie patronen en charmant, niet bij elkaar passend meubilair. Het is vooral een goede tip voor een brunch.