Top activiteiten in Manchester

In Manchester draait niet alles om voetbal. Het is een stad waar je je nooit hoeft te vervelen. Met de jeugdigheid van een studentenstad en de dynamiek van een metropool die altijd in beweging is, heeft Manchester alles wat je je maar kan wensen!


Manchester: een moderne postindustriële stad

Mode, culturele trends en kunststromingen vinden zichzelf uit en herontdekken zichzelf in wat ooit de wieg van de industriële revolutie was. De stad waaraan we groepen als Oasis, Joy Division en Chemical Brothers te danken hebben, laat liefhebbers van rock en electro verre van onverschillig.

Een andere reden voor een bezoek zijn de John Rylands Library, waar de sfeer van Harry Potter heerst, en de musea. Van de Manchester Art Gallery via het Museum of Science & Industry tot het People's History Museum: kiezen is haast onmogelijk.

Een scheut moderne postindustriële cultuur is natuurlijk ook verplicht! In Manchester heeft de industriële revolutie plaatsgemaakt voor de culturele revolutie en de tegencultuur. En dat is goed te zien! De rode bakstenen gebouwen staan probleemloos zij aan zij met de victoriaanse woningen uit de 21e eeuw en de gesaneerde industrieterreinen van de alternatieve wijk Northern Quarter.

En ten slotte is Manchester ook de stad van de favoriete activiteiten van de Mancunians: bier en voetbal!