Top activiteiten in Edinburgh

Edinburgh, sinds de 15e eeuw de hoofdstad van Schotland, is zoals de Highlands waardoor de stad wordt omringd: ongrijpbaar en authentiek. De mooiste stad van Schotland, die al vaak is vereeuwigd in films en literatuur, ademt geschiedenis en Schotse gastvrijheid.


Edinburgh, de mooiste stad van Schotland

De tweede toeristische bestemming van het Verenigd Koninkrijk dankt zijn bijnaam “het Athene van het noorden” aan zijn overal aanwezige UNESCO Werelderfgoed. Middeleeuwse passages, gewelven, ondergrondse gangen: je zou gaan geloven dat het spookt in Old Town, de oude stad... Gelukkig herinneren de talloze winkels, restaurants en pubs aan de Royal Mile je eraan dat de Middeleeuwen een afgesloten hoofdstuk zijn, ondanks het intacte decor!

De wijk New Town zet het neoclassicisme in de schijnwerpers. Klassieke gebouwen, elegantie en goede smaak zetten hier de toon. Je hoeft alleen maar omhoog te kijken om Castle Rock te ontdekken, het op Castle Hill gelegen kasteel van Edinburgh.

Het National Museum of Scotland is verplichte kost, net zoals de pubs, die stevig verankerd zijn in de Edinburghse cultuur. Maar misschien ben je tegen die tijd wel druk in gesprek met een spook. Hoezo, spoken bestaan niet? Je bent in Edinburgh...

Bekijk deze video van Edinburgh en proef alvast wat van de sfeer!