Top activiteiten in Glasgow

Glasgow heeft een van de beste muziekscenes van het Verenigd Koninkrijk en weet hoe het nachtvlinders voor zich kan winnen... Hier kun je proosten in een oude rechtbank en daarna swingen op elektrobeats in een ondergrondse hal.


Glasgow: design en nachtleven in Schotland

Ben je meer een dagvlinder? Ook dan is Glasgow een vat vol verrassingen! Het Kelvingrove Art Gallery & Museum kan wedijveren met de mooiste musea van Londen. In de grootste stad van Schotland zijn ook opvallende Victoriaanse gebouwen uit de 19e eeuw en prachtige staaltjes futuristische architectuur uit de 20e eeuw bewaard gebleven.

Je hoeft alleen maar van het Glasgow Riverside Museum of Transport naar de Gallery of Modern Art te lopen, om te begrijpen waarom de stad de titel 'Britse hoofdstad van design en architectuur' heeft gekregen.

Als je dat doet, ontdek je het werk van Charles Rennie Mackintosh: langs The Mackintosh House, The House for an Art Lover en The Glasgow School of Art loop je in de voetstappen van de meester van de Schotse art nouveau.

Voel je meer voor winkelwalhalla's dan voor cultuurtempels? Ook dan heb je geluk: Glasgow is na Londen de tweede shopbestemming van het Verenigd Koninkrijk!