Top activiteiten in Schotse eilanden

Langs de noord- en westkust van het vasteland liggen de meeste van de 790 Schotse eilanden. 186 ervan zijn bewoond en lenen zich perfect voor een rondreis met het hele gezin. Maak er mooie wandeltochten door de ongerepte natuur en ga walvissen spotten op spannende boottochtenKastelen en overblijfselen van Vikingdorpen nemen jong en oud mee terug in de tijd.


Hop van eiland naar eiland in Schotland

De bewoners van de Schotse eilanden zijn bijzonder gastvrij en maken graag een praatje. Vraag ze naar de namen van de mooie planten en bloemen die je in de heuvelachtige veenlanden tegenkomt en je zult een hoop leren. Op en om de eilanden spot je met gemak bijzondere dieren als edelherten, vossen, otters, orka’s en zeehonden.

Op Orkney en andere eilanden vind je her en der verspreid overblijfselen van Vikingdorpen. Kastelen en spookachtige ruïnes vertellen de verhalen van roemruchte koningen. In diverse musea leer je over het leven op zee en de eilanden, of volg je een snelcursus netten knopen.

Honger gekregen van alle avonturen? Dan kun je je op de Schotse eilanden tegoed doen aan de lekkerste schaal- en schelpdieren. Overnachten doe je in gezellige familiehotels en met een 'hopscotch'-combiticket 'hop' je gemakkelijk van eiland naar eiland.