Top activiteiten in Schotse hooglanden


De Schotse hooglanden: het echte Schotland

De Schotse Hooglanden vertegenwoordigen precies datgene wat je te binnen schiet als je aan Schotland denkt: een groen landschap, ruige bergen, avontuur en gastvrije inwoners. Voeg daar de schitterende meren (lochs) en de geweldige gastronomie aan toe en je hebt de ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Bezoek tijdens je vakantie in elk geval een van de vele romantische kastelen, waarvan Dunvegan Castle en Brodie Castle enkele mooie voorbeelden zijn. Ga naar het Glencoe Visitor Centre om op het observatieplatform te genieten van het geweldige uitzicht en prachtige wandelingen te maken. Actieve vakantiegangers kunnen op het eiland Skye de wereldberoemde bergtoppen bedwingen voor een weergaloos uitzicht.

Tijdens je vakantie in de Schotse Hooglanden mag een bezoek aan Loch Ness natuurlijk niet op het programma ontbreken. Geef je ogen goed de kost en wie weet zie jij 'Nessie' wel door het water glijden. Als je je vakantie van een flinke dosis cultuur wilt voorzien, kun je een bezoek brengen aan de Highland Games die tussen mei en september worden gehouden. Kijk vanaf een afstand toe of waag je zelf aan het touwtrekken of boomstam gooien.

De Schotse Hooglanden zijn een verrassende bestemming voor jong en oud!