Terug naar resultaten

5x doen in Wales met kinderen

Annemarie Smit

Op Ishetnogver.nl blogt Annemarie over de reizen en uitstapjes die ze maakt met haar gezin. Roadtrips en mooie natuur zijn favoriet, maar een stedentrip is ook altijd goed!

Bij Wales denk je waarschijnlijk vooral aan ruige natuur, een rijke geschiedenis, kastelen en mooie dorpjes. Maar ook voor kinderen is Wales een leuke bestemming. Dit zijn mijn tips voor een vakantie in Wales met kinderen.

1

Mooie stranden

Dankzij een lange kustlijn beschikt Wales over gezellige badplaatsen en mooie stranden. In het noorden, bij het nationale park Snowdonia, kun je bijvoorbeeld naar het strand bij Barmouth. Ook op het schiereiland Llyn vind je mooie stranden. Onze favoriete badplaats is Tenby, in het zuiden van Wales aan de Pembrokeshire Coast. Een mooi stadje met gekleurde huizen, een gezellig centrum, een haventje en meerdere stranden om uit te kiezen.

Foto: Pixabay


2

Bezoek een kasteel

De meeste kinderen vinden het leuk om een kasteel te bezoeken. En dan zit je goed in Wales, want er zijn er genoeg! Wij bezochten Harlech Castle, aan de noordwestkust. Vanaf een van de torens van dit 13e-eeuwse kasteel heb je mooi uitzicht over de zee. Maar je kunt ook naar Conwy Castle of Caernarfon Castle, nog noordelijker in Wales, of Raglan Castle in Zuid-Wales.

Foto: Pixabay3

Dolfijnen spotten

Op verschillende plekken langs de kust van Wales kun je dolfijnen spotten. Als je met jongere kinderen bent kies je voor een kindvriendelijk boottochtje, waarbij je niet te ver de zee op gaat en niet te lang gaat varen. Wij zagen dolfijnen in Cardigan Bay aan de westkust van Wales. Je kunt ook dolfijnen spotten bij het iets noordelijker gelegen New Quay.

Foto: byrion on Visualhunt.com / CC BY


4

Kolenmuseum

Regent het? (Die kans bestaat nu eenmaal als je in Wales bent…) Dan is het Big Pit National Coal Museum bij Blaenafon een aanrader. In dit museum kom je van alles te weten over het werk in een steenkolenmijn, en je krijgt een rondleiding onder de grond compleet met een mijnwerkershelm op je hoofd. Net echt dus! De rondleidingen door de mijn worden meestal gedaan door ex-mijnwerkers en de toegang tot het museum is gratis.

Foto: Loco Steve on Visualhunt.com / CC BY-SA


5

Ritje met een stoomtrein

In Wales kun je op verschillende plekken een ritje maken met een oude stoomtrein. De mooiste treinrit is die met de Snowdon Mountain Railway, door het prachtige Snowdonia National Park. Mocht je deze treinrit te duur vinden (goedkoop is het niet namelijk), dan kun je ook kiezen voor een stoomtreintje over een smalspoor elders in Wales. Bijvoorbeeld de Talyllyn Railway en de Brecon Mountain Railway.

Foto: PixabayZoek naar hotels in Wales met Expedia

Bewaar op Pinterest: