Top activiteiten in York

York, de trotse middeleeuwse stad in het noorden van Yorkshire, dankt zijn succes bij de toeristen aan 2000 jaar geschiedenis. De stad werd gesticht door de Romeinen en werd veroverd door de Vikingen, waarna het in de Middeleeuwen een van de belangrijkste steden van Europa werd.


York, de mooiste stad van Yorkshire

In de 21e eeuw lijkt de homo toeristicus de ridders uit de Middeleeuwen te hebben vervangen. Maar het decor is helemaal niet veranderd. Vakwerkgevels, verdedigingswerken en donjons kenmerken de historische wijk The Shambles, die wel een openluchtmuseum lijkt. En bovendien heeft de stad auto's de wacht aangezegd, dus je kunt de wijk te voet ontdekken.

De 4 kilometer lange vestingmuren zijn een must-see. Aan de horizon steken tussen de daken de gotische torens omhoog van York Minster, de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. Zijn prestigieuze verzameling glas-in-loodramen wedijvert met de kapel van Castle Howard, omringd door prachtige tuinen.

Maar York, dat zijn ook winkels, perfect voor een geïmproviseerde middeleeuwse shopsessie voordat het tea time is. En het is tot slot, met een van de meest prestigieuze universiteiten van Engeland, een jonge en levendige studentenstad waar je goed kunt feestvieren in de pubs... Ze zeggen dat er meer dan 365 zijn. Het tellen laten we aan jou over!