Top activiteiten in Abu Dhabi


Abu Dhabi: moderne metropool in de woestijn

Abu Dhabi ligt aan de Perzische Golf en hoewel het iets kleiner is dan het noordelijker gelegen Dubai, heeft de stad voldoende te bieden voor een weergaloze stedentrip. De ruim 1 miljoen inwoners van de stad zijn een mengeling van allerlei culturen en dat maakt deze stad in cultureel en gastronomisch opzicht tot een veelzijdige bestemming.

Abu Dhabi is een moderne stad, een echte metropool met torenhoge moderne flatgebouwen waar kantoren, winkelcentra en hotels in zijn gevestigd. Te midden van deze moderne architectuur springt de Sjeik Zayed-moskee onmiddellijk in het oog. Het is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten en biedt plaats aan maar liefst 40.000 mensen. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt dat je in Abu Dhabi niet mag missen, is een bezoek aan het observatieplatform van de Etihad Towers. Dit uitkijkpunt bevindt zich op een hoogte van maar liefst 300 meter en biedt een duizelingwekkend uitzicht over de stad en de omgeving.

Een klassieke stedentrip is natuurlijk niet compleet zonder een dagje winkelen. De Marina Mall is daarvoor een zeer geschikte plek en ook Corniche Road biedt volop winkels. Liefhebbers van de autosport kunnen een bezoek brengen aan het Yas Marine-racecircuit, waar sinds 2009 Formule 1-races worden verreden.

Houd er bij het plannen van je reis rekening mee dat het in de zomermaanden erg heet wordt in Abu Dhabi. In de winter is het klimaat een stuk milder. Wij wensen je een fijne vakantie in deze bijzondere stad!