Terug naar resultaten

Abu Dhabi in één minuut: een moderne metropool aan de Perzische Golf

Schitterende, luxe gebouwen, snelle auto's, woestijnlandschappen: Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, is een zeer moderne en fascinerende stad. De stad ligt op een eilandje in de Perzische Golf en heeft sinds de jaren 70 een ongekende groei meegemaakt. De imposante wolkenkrabbers en aangelegde eilanden zijn het bewijs van deze ontwikkeling. Lange tijd leefden de inwoners van de visserij, dadelteelt en parelduiken, maar dankzij olie en gas is deze kleine eilandnatie een van de meest invloedrijke plaatsen ter wereld geworden. Tegenwoordig is het toerisme hier ook steeds meer in opkomst.

Deze video is geproduceerd door Framfilm

In deze video zie je enkele van de hoogtepunten van Abu Dhabi. 

♦ Liwa-oase (0:01)

Maak een excursie naar de Liwa-oase ten zuiden van Abu Dhabi: Hier kun je meer te weten komen over dadelteelt, een rit op een kameel maken, sporten als zandsurfen uitproberen of simpelweg genieten van de zonsondergang. In dit gebied ligt ook de Moreeb-duin, die met zijn 300 meter een van de hoogste zandduinen ter wereld is.

Sjeik Zayed-moskee (0:15/0:47)

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Abu Dhabi torent de lucht in. Deze helwitte moskee werd in 2007 geopend nadat meer dan 20 jaar was gewerkt aan de bouw. Mozaïeken van edelstenen, gouden kandelaars met fonkelende kristallen en talloze andere decoraties zetten dit moderne gebedshuis luister bij. In het ontwerp zijn verschillende islamitische bouwstijlen gecombineerd. Er is in de moskee plek voor meer dan 40.000 mensen.

♦ Corniche (0:18/1:31)

Langs de westkust van het hoofdeiland van Abu Dhabi loopt de Corniche Road, een strandpromenade met parken, speeltuinen, cafés, fietspaden en fonteinen. Dit is een populaire ontmoetingsplek en een ware oase te midden van de grote stad. 

Ferrari World (0:28)

In het enige Ferrari-themapark ter wereld draait alles om deze Italiaanse auto's en om pk's. Het zal misschien geen verrassing voor je zijn dat het park, dat in 2010 werd geopend, een van de snelste rollercoasters op aarde heeft: de Formula Rossa, die een topsnelheid van 240 kilometer per uur haalt. 

Abu-Dhabi.jpg

♦ Emirates Palace (1:12)

394 luxe kamers en suites, een privéstrand van 1,3 kilometer, 85 hectare aan tuinen en gazons: dit magnifieke hotel, een van de duurste ter wereld, heeft het begrip vijf sterren een nieuwe betekenis gegeven. Officieus wordt het dan ook als een zevensterrenhotel beschouwd.

♦ Observatiedek (1:28)

Dubai heeft de Burj Khalifa; Abu Dhabi heeft de Etihad-torens. Deze behoren tot de hoogste gebouwen van de stad. Het observatiedek van het hotel Jumeirah at the Etihad Towers is het hoogste uitkijkpunt in Abu Dhabi. Je hebt er een adembenemend uitzicht over de skyline en de Perzische Golf.

Krijg je al zin om de woestijn te verkennen en de wolkenkrabbers te zien? We hebben geweldige reisdeals voor Abu Dhabi voor je!