Terug naar resultaten

Huwelijksreis in Californië

Vertrek voor je huwelijksreis op ontdekking naar de onmetelijkheid van West-Amerika. Want wat is er fascinerender dan natuurlijke landschappen in XXL formaat en de contrasterende steden in het fantastische Californië? Beleef met zijn tweeën een Amerikaanse droom, door in te stappen voor een huwelijksreis tussen San Francisco, Los Angeles, en het buitengewoon schitterende Death Valley National Park.

Romantiek langs de "blauwe huizen" van San Francisco


San Francisco, met de veelkleurige wijken en de Boheemse sfeer, nodigt je uit om lange dagen hand in hand te flaneren. Begin met een bezoek aan Chinatown, de hippiewijk van Haight Ashbury, of het district van Union Square. Het zijn, elk op een andere manier, perfecte plekken om te shoppen. 

Vervolgens geniet je van de geweldige vergezichten, te zien vanuit de wijk Twin Peaks, of vanaf het fascinerende eiland Alcatraz, dat ooit een staatsgevangenis was. Tegenwoordig is dit een ideale observatiebasis om onderzoek te doen naar de vogels in de baai. Arm in arm klim je dan naar de 'painted ladies', de rijen Victoriaanse huizen tegenover Alamo Square.

De oceaan is hier nooit ver weg; je zult 'm in een bocht tijdens je wandelingen dan ook vaak zien liggen. Neem de legendarische cable car (tram) om naar de haven van Fisherman's Wharf te gaan. Daar geniet je van een heerlijke schelpensoep, terwijl je luistert naar het geluid van de zeeleeuwen die deze hoek regelmatig als verblijfplaats kiezen.

Bij het ondergaan van de zon ga je naar de voet van de Golden Gate brug, om de eerste etappe van jullie huwelijksreis in het westen van Amerika mooi af te sluiten.

usa-san-francisco-honeymoon-1-pixabay.jpg
San Francisco - Foto: Pixabay

Jullie sterrenhuwelijk, op de weg naar Los Angeles

Je verlaat nu de stad en rijdt langs de steile kust langs de Stille Oceaan. Van Monterey tot Carmel volg je de route genaamd 17 Mile drive, de particuliere weg die tussen prachtige villa's en mooie golfterreinen slingert. Zin om je lief te verrassen? Ga picknicken bij de Lonely Cypress, een alleenstaande boom die eenzaam afsteekt tegen de oceaan, voordat je verder gaat naar Big Sur met haar onstuimige stranden, in een onwaarschijnlijke omgeving.

Je arriveert vervolgens in Los Angeles, waar je over de roemruchte ‘Walk of fame’ van Hollywood Boulevard flaneert. Je kunt ook proberen een glimp op te vangen van je favoriete acteur door naar de wijk Beverly Hills te gaan. Geniet na deze duik in de mensenmassa van de ouderwetse charme van het strand van Santa Monica, of wandel door de straten van Venice Beach, de kunstenaarswijk.

usa-los-angels-pixabay.jpg
Los Angeles - Foto: Pixabay

Verwonder je en huiver in Death Valley 

Je staat nu op het punt een gedenkwaardig avontuur te beleven, weg van de gebaande paden, waardoor je huwelijksreis in Californië extra bijzonder wordt. Je vertrekt op een tochtje in de beroemde Death Valley (de vallei des doods), gelegen op 86 m. onder zeeniveau. Deze vallei oogt als een maanlandschap, bestaande uit okerkleurige lage duinen en rotsen.

Samen huiveren jullie daar bij de gedachte aan de Amerikaanse pioniers die in 1849 per ongeluk in deze vallei terechtkwamen. Plaatselijk kan de temperatuur tot 57°C stijgen, dus neem veel water mee en geef de voorkeur aan een bezoek aan het eind van de middag of vroeg in de ochtend.

Als je een auto hebt gehuurd, profiteer je optimaal van deze unieke omgeving. Wat is er intiemer dan een verlaten droomvallei om een geslaagde huwelijksreis in het Wilde Westen te vervolmaken? 

De trappen van Los Angeles

Wist je dat duizenden traptreden en tientallen kilometers een paar van de mooiste heuvels van Los Angeles met elkaar verbinden? In de film The Music Box van Laurel en Hardy zie je bijvoorbeeld de trappen van Silver Lake, maar er zijn er heel wat meer, die je samen kunt opzoeken tijdens een wandeling in de straten en steegjes. Deze verborgen trappen bieden prachtige uitzichten over de oceaan en zijn perfecte plaatsen om de stad te voet te ontdekken, weg van de drukke boulevards. Uitgelezen plekken dus om, met uitzicht op de zee en beschermd tegen pottenkijkers, te genieten van elkaar.

De haven van San Francisco door de ogen van James Cameron

Voor de opnames van zijn ultra romantische film Titanic, stelde James Cameron zijn camera's op in de haven van Fisherman's Wharf. Het schip SS Jeremiah O'Brien, dat als decor diende voor deze niet te missen speelfilm, is tegenwoordig een museum. Dit museum is een must als je van romantiek en geschiedenis houdt.

4 niet te missen evenementen in het westen van Amerika

Mei: Carnaval van San Francisco, festiviteiten, veel aandacht voor de Latino-cultuur.

Augustus: Old Spanish Days in Santa Barbara, traditionele muziek, dansfestijnen, optochten en fiesta.

September: Polk Street blues festival in San Francisco, een van de oudste bluesfestivals ter wereld.

September: Kreeft festival in Los Angeles, groot feest gewijd aan de kreeft. 

Californië in het kort

Beste tijd om te gaan

De ideale seizoenen om naar het westen van Amerika te gaan zijn de lente en de herfst: je mijdt zo de ergste hitte of de sneeuw, die voor complicaties kunnen zorgen tijdens je reis.

Vervoer

Vliegtuig: vlieg voordelig naar de Verenigde Staten met Expedia.

Auto: De meest geschikte oplossing voor zo veel mogelijk vrijheid tijdens je huwelijksreis is een huurauto.

In San Francisco

Met een Muni passport kun je gebruik maken van alle soorten openbaar vervoer.

In Los Angeles

Met de metro: met de Red Line Metro (rode lijn) kun je heen en weer reizen tussen Hollywood, Los Feliz en Downtown (05.00 uur - 00.00 uur)

Taxi's: zijn gemakkelijk te reserveren per telefoon

Met de bus: buslijnen lopen door de hele stad. Een enkele reis varieert van € 1,20* tot € 2,30* (alle dagen, tussen 05.00 uur en 02.00 uur)

Overnachten

De rustige wijk Haight Ashbury met een dorpse sfeer is perfect voor een romantisch verblijf in San Francisco.

Eten en drinken

Bistro Boudin: 160 Jefferson St, San Francisco - Voor de traditionele Clam chowder (schelpensoep), vanaf € 13*

Umani burger: 2184 Union St, San Francisco - Hamburgers vanaf € 9*

Chez Mama’s: 1701 Stockton St, San Francisco - Ontbijt (American breakfast) vanaf € 8* (geopend van 08.00 uur tot 15.00 uur)

The Cheesecake Factory: 189 The Grove Drive K -90, Los Angeles - Cheesecakes, maar ook salades en sandwiches vanaf € 9*

 *De prijzen dienen als indicatie en kunnen afwijken.