Terug naar resultaten

5x zien en doen in Florida

Florida, de meest zuidoostelijke staat van Amerika, is absoluut geen saaie plek. Het is een van de grootste staten in de VS, en beroemd om de natuur, pretparken, het Kennedy Space Center en de zongebruinde filmsterren op Miami Beach. Hieronder lees je wat je absoluut niet mag missen tijdens een vakantie in de Sunshine State.

1. Live it up in Miami

Voor je het weet, heb je je hart verloren aan de stad van de zonovergoten stranden en pastelkleurige Art Deco-huizen. De grootste charme van Miami is natuurlijk Miami Beach, een paradijs op aarde voor zonaanbidders. Op het zuidelijke deel van het eiland voor de kust, South Beach, kun je topmodellen en beroemdheden spotten tijdens een wandeling over de beroemde Ocean Drive. Lukt het je om binnen te komen in de hotste nachtclub, LIV (1), dan deel je de dansvloer met VIP-leden als de Kardashians en Kanye West. Heb je iets bescheidener ambities, geniet dan na een ommetje door Greynolds Park van kunst en koffie in coffeebar The Alchemist (2). Om je door Downtown Miami te verplaatsen, gebruik je de Metromover, een gratis, futuristische monorail - een avontuur op zich! Kunstliefhebbers halen downtown hun hart op aan de vele musea, zoals Pérez Art Museum (3) en Meetinghouse Art Collective & Gallery (4).

Florida-Miami Beach_Pixabay.jpg
Foto: Pixabay

2. Krokodillen kijken in de Everglades

Het Everglades National Park (5) is voor avonturiers misschien wel een van de spannendste belevenissen ooit. In de subtropische wildernis van Florida leven meer dan 350 soorten vogels, 300 soorten vissen en 50 soorten reptielen. Altijd al alligators van dichtbij willen bekijken? Wandel dan in het park de Anhinga Trail, of bezoek Shark Valley en Eco Pond, vlak bij het Flamingo Visitor Center (6). De hoofdingang van het park ligt in het oosten, aan de State Highway 9336. Vanaf daar voert de Main Park Road je langs verschillende baaien en moerassen. Boek een boottocht, of peddel zelf per kano door de mangroven. Er zijn ook veel prachtige trails in het park om al wandelend de ongekend mooie Everglades te ontdekken. Tip: neem anti-muggenlotion mee. Toegangsprijzen variëren van 5 dollar* als je te voet of per fiets het park binnenkomt, tien dollar per auto, tot 50 dollar voor jaarpassen. 

*Let op: prijzen kunnen veranderen.
 

3. Relaxen op de Keys

Vanaf Miami voert de Overseas Highway, onderdeel van de beroemde U.S. Route 1, je vanaf Miami, via het stadje Homestead, langs de Southern Glades, over de felblauwe baaien Manatee Bay en Long Sound, naar de bijna 1700 paradijselijke eilandjes van de Florida Keys. Aan de strakblauwe hemel schijnt de zon elk seizoen over diepgroene mangroven en fel witte stranden. Op de Keys kom je om te snorkelen, duiken, of om een tocht te maken op een boot met glazen bodem in het heldere water van het Florida Marine Reserve. Plan een dagje kajakken, ga zwemmen met dolfijnen, of geniet op een bountystrand van cocktails en de prachtige zonsondergang. Voor dat laatste zijn vooral het noordelijke Key Largo, en Key West helemaal in het zuiden, erg geschikt. Op Key Largo vind je veel exotische bars, tropische restaurants en Caribische clubs. Drink op Key West een biertje met de straatmuzikanten op het gezellige plein Mallory Square, en bezoek het Ernest Hemingway House (7), om te zien hoe deze Amerikaanse schrijver vroeger leefde.


4. Dagje Disney

Als je in Florida bent, moet je zeker een dag - of twee - uittrekken voor het Walt Disney World Resort, beter bekend als Disney World (8). Het grootste en meest bezochte pretpark van Florida is een complete stad met 40.000 medewerkers, en een eigen brandweer en politie. Jaarlijks bezoeken ongeveer 52 miljoen mensen het feestelijke park in Orlando, dus reken erop dat je niet de enige bent. De beste tijd voor een bezoek is in september en november, wanneer het niet al te warm is. Het slimste is om entreetickets voor het park, én voor attracties die je wilt bezoeken, van tevoren op internet te kopen. Dan hoef je niet uren in de rij voor de kassa, maar kun je zo doorlopen naar je favoriete attractie. Tip: de meeste bezoekers rennen bij binnenkomst meteen naar de grote attracties, zoals Big Thunder Mountain Railroad in Magic Kingdom, en Expedition Everest in Disney’s Animal Kingdom. Als je die aan het eind van de dag bezoekt, zul je merken dat het daar veel rustiger is.

Walt Disney World Florida_Pixabay.jpg
Foto: Pixabay

5. Zie ze vliegen in Kennedy Space Center

Je hoeft geen space nerd of science geek te zijn om te genieten van een futuristisch dagje in het Kennedy Space Center (9). Na aankomst in het Visitor Complex kun je per NASA-busje van de ene tentoonstelling naar de andere rijden. Bij de Early Space Exploration zijn voorwerpen tentoongesteld van missies, zoals de Gemini-capsule waarin twee astronauten door de ruimte zijn gevlogen. In de Rocket Garden kun je de eerste NASA-raketten bekijken, en naar de spannende verhalen van ex-astronauten luisteren. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht, met interactieve spelletjes in de Children's Play Dome. Tours moet je online boeken, en vanaf verschillende ontmoetingspunten in Orlando vertrekken shuttlebussen naar het Space Center.

Beste reistijd

In de Sunshine State is het altijd lekker weer. In de zomermaanden is de luchtvochtigheid erg hoog, en voelt de warmte tropisch aan. De temperatuur loopt dan makkelijk op tot boven de dertig graden, en het kan behoorlijk onweren. In de winter blijft het kwik gemiddeld op ongeveer 24 graden steken. December tot en met maart is het hoogseizoen, en dan stroomt Florida vol met overwinteraars.

Eten en drinken

De prijzen van restaurants in Florida verschillen niet veel van die in Nederland. Reis je op een strak budget, dan kun je bij de Taco Bell al voor 8 euro dineren. In Miami zijn veel visrestaurants en steakhouses. Ook Zuid-Amerikaanse restaurants vind je in heel Florida.

Vliegen & overnachten

In Florida kun je comfortabel overnachten in Miami, Orlando, Tampa, Key West, Fort Lauderdale en Panama City. Met meestal 1 tussenstop vlieg je vanuit Nederland in ca. 12 tot 13 uur naar Florida, bijvoorbeeld naar Miami

Top 3 ook leuk in Florida 

Coral Castle. In Homestead bouwde een man met liefdesverdriet een paleis van gefossiliseerd koraal voor zijn verloren liefde. 

Manatee Springs. Zwemmen met zeekoeien in de Suwannee River. 

Spook Hill. Griezelen op een spookheuvel ten zuiden van Disney World.

Contacten 

  1. LIV: 4441 Collins Ave, Miami Beach, Florida, +1 3056744680
  2. The Alchemist: 17830 W Dixie Hwy, North Miami Beach, Florida, +1 7869163560
  3. Pérez Art Museum: 1103 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132, Florida, +1 3053753000
  4. Meetinghouse Art Collective & Gallery: 168 SE First St., Miami, Florida
  5. Everglades National Park: 40001 State Road 9336, FL 33034-6733, Florida
  6. Flamingo Visitor Center: 1 Flamingo Lodge Hwy, Homestead, Florida, +1 2396952945
  7. Ernest Hemingway House: 907 Whitehead Street, Key West, FL 330407473, Florida, +1 3052941575
  8. Disney World: World Drive, Orlando, FL 32830, Florida, +1 4079395277
  9. Kennedy Space Center: Titusville Florida 32899, Florida, +1 3218675000