Terug naar resultaten

Miami in één minuut: culturele smeltkroes aan het strand

Wie denkt er bij Miami en Florida niet ook meteen aan het strand? Deze stad met 400.000 inwoners ligt in de gelijknamige metropoolregio Miami, waar in totaal 5,5 miljoen mensen wonen. Voor de meeste mensen die hier wonen, is Spaans de moedertaal. Vanuit de hele wereld emigreren mensen naar deze culturele smeltkroes, vooral uit Zuid-Amerika en Cuba. Miami heeft een schilderachtige ligging aan de monding van Miami-rivier aan de Biscayne Bay. De metropool is een administratief centrum van grote economische betekenis en heeft bovendien een groot cultureel aanbod. Met aquaria, musea, uitgaansgelegenheden en een art-decowijk is er veel meer te doen dan alleen relaxen op het strand.

Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Hieronder staan enkele van de topattracties die in de video voorbijkomen. Kun jij ze aanwijzen?

Haven van Miami ♦ (0:10)

De grootste cruiseschiphaven ter wereld bevindt zich op een kunstmatig eiland in de Biscayne Bay. Als je hier aanmeert, reis je via een tunnel onder de zee door naar het vasteland.

Miami Beach ♦ (0:14)

De stad Miami Beach ligt op een langwerpig eiland tussen de Biscayne Bay en de Atlantisch Oceaan. Miami Beach werd gesticht in 1915. In datzelfde jaar werd het eerste hotel gebouwd. In de winter is het hier gemiddeld 24 °C en in de zomer 31 °C. Met zulk weer zijn de uitgestrekte zandstranden ideaal voor een dag vol ontspanning. Hoe geliefd de stad is geworden, zie je wel aan het aantal wolkenkrabbers in de skyline.

Jachthavens ♦ (0:26)

In de metropool Miami vind je verscheidene aanlokkelijke jachthavens.

mimai-club-boats.jpg

Strandwachten ♦ (0:28)

De kleurrijke, hoge zitjes van Miami's strandwachten hebben allemaal een unieke vorm en hebben een soort cultstatus vergaard. Wie wil er nou niet vanaf zo'n gave plek het water in rennen?

Wegen ♦ (0:42)

De Interstate 95 loopt door Miami van noord naar zuid. Deze weg wordt doorkruist door de Interstates 195 en 395, die weer in verbinding staan met de luchthaven van Miami in het westen en Miami Beach in het oosten. Ook lopen er meerdere nationale highways en enkele van Florida's hoofdwegen door de metropool.

Sun Life Stadium ♦ (0:45)

Hier speelden tot 2011 de Miami Marlins hun honkbalwedstrijden voor de National League. Tegenwoordig is het de thuishaven van het American-footballteam Miami Dolphins, dat in de National Football League speelt.

Fontainebleau ♦ (0:48)

Dit halfronde gebouw is een van de beroemdste hotels van Miami Beach en werd ooit in één adem genoemd met luxe en glamour.

Krijg je al zin om Miami te bezoeken? We hebben fantastische deals voor Miami in de aanbieding.