Top activiteiten in New Mexico


New Mexico: de verrassing in het zuidwesten van Amerika

New Mexico is een staat in het zuidwesten van Amerika die veel mensen kennen dankzij de populaire televisieserie Breaking Bad. Onder toeristen is deze staat echter nog relatief onontdekt. Het is de hoogste tijd dat hier verandering in komt, want met een geschiedenis die teruggaat tot in de zestiende eeuw en een schitterende natuur valt er in New Mexico genoeg te beleven.

Albuquerque is de grootste stad van de staat en een goede plek om je verkenningstocht door New Mexico te beginnen. Neem er een kijkje bij de schitterende San Felipe de Neri Church uit 1793 of breng wat tijd door op het gezellige Old Town Plaza. New Mexico is ook een goede plek om meer te weten te komen over de geschiedenis en de cultuur van de inheemse inwoners van Amerika. Kom in het Museum of Indian Arts & Culture alles te weten over de diversiteit in deze streek, die zijn oorsprong heeft vóór de komst van de Europeanen, en bezoek het Museum of Contemporary Native Arts in Santa Fe om schitterende kunstwerken te bezichtigen.

Houd je van lekker eten en drinken? Dan ben je in New Mexico op de juiste plek. De lokale gerechten kennen sterke invloeden uit de Spaanse en inheemse cultuur en er is een centrale rol weggelegd voor de chili uit New Mexico, zowel de rode als groene variant. Of je nu wilt dineren in bekroonde restaurants of een authentiek café op een plek waar je het niet zou verwachten, hier kan het allemaal.

Verken deze staat bijvoorbeeld tijdens een roadtrip. Veel plezier in New Mexico!