Terug naar resultaten

In de voetsporen van Carrie Bradshaw

Doe wat Carrie en haar vriendinnen doen en duik in het über-fashionable leven van Sex & the City. Dol op Sex & the City? Die-hard fan van Carrie Bradshaw? Verslaafd aan Candace Bushnell? Ga ervoor! Beleef een onvergetelijk weekend à la Carrie Bradshaw.

 

DAG 1

Retail-therapie in Soho

Om te winkelen is SoHo dé place to be, geliefd bij fashionista’s en andere trendy types. In de straatjes met de prachtige, typisch New Yorkse cast iron buildings uit de negentiende eeuw, vind je luxe winkels, kunstgaleries en hippe restaurantjes.

Komt galerie Louise K. Meisel (Prince Street 141) je bekend voor? Klopt: hier werkte Charlotte, voor ze huisvrouw werd. En Carrie zelf trippelde graag op haar hakken naar de winkel van Dolce & Gabbana (Lafayette Street 148). Voor een nieuwe look in de stijl van je heldinnen: ga naar de winkel van Patricia Fields (Bowery 302), de styliste van de serie, en leef je uit!

Voor een onverantwoord hapje tussendoor ga je naar Fray’s Papaya om, net als Carrie, een authentieke hotdog naar binnen te werken. Liever wat exotischer? Stap dan binnen bij Sushi Samba 7. In dit gezellige Japanse restaurantje gooide Samantha ooit de inhoud van haar glas over Richard heen. Probeer het toch liever gezellig te houden...

west_village.jpg

Bij Carrie thuis in Greenwich en West Village

In West Village lijkt het of je in een film van Woody Allen bent beland. Pure herkenning: de rustige straten met bomen, de vriendelijke bakstenen huizen en de levendige terrassen vol hippe New Yorkers. Geen wonder dat Carrie Bradshaw hier wilde wonen. Oké, de ware fans zullen tegenwerpen dat Miss Bradshaw in de Upper Eastside woont. Maar opnames voor de serie zijn wel degelijk gemaakt op Perry Street 68, dus als je hier rondloopt, word je vast herinnerd aan scènes uit de serie.

Als echte verslaafde moet je natuurlijk een ondeugend souvenir meebrengen van je Sex and the City weekend. Op zoek naar hetzelfde seksspeeltje als je heldinnen hadden? Stap dan binnen bij Pleasure chest (7e Avenue South 156). De beroemde roze konijn-vibrator is hier een bestseller.

Even bijkomen met een kop thee in de Magnolia Bakery, waar de vier vriendinnen altijd samen zaten te kletsen. Tip: de cupcakes zijn er goddelijk.

En omdat je vanavond natuurlijk geheel in style wilt verschijnen, laat je even je nagels doen bij één van de vele nagelsalons in deze buurt.

Dan is het tijd om echt te gaan eten bij restaurant Buddakan, dat vlakbij het appartement van Samantha ligt (Gansevoort Street 300). De perfecte plek om te nippen aan een cosmopolitan (cocktail) en te genieten van verrukkelijke Aziatische hapjes. Let op: de eetzaal van dit restaurant speelde een rol in de eerste SATC-film.

DAG 2

Ondek de fashionista in jezelf

Het paradijs voor de ware shopper is 5th Avenue tussen de 42e en de 60e Street. Tijd om de Carries favoriete sport te gaan uitoefenen: op jacht naar HET paar schoenen. Hier vind je alle ontwerpers waar zij van houdt, zoals Jimmy ChooTiffany & CoPrada en vooral Manolo Blahnik (West 54e Street 31), op een steenworp afstand van het Rockefeller Center. Pas op: gevaar voor bankroet!

Lunchen ga je op het terras van het MoMA, waar de vier vriendinnen ook graag afspreken. Of, nog chiquer, bij het Loeb Boathouse, middenin Central Park, waar je natuurlijk terugdenkt aan al die tedere ontmoetingen tussen Carrie en haar geliefde Big...

cocktail.jpg
Photo via Visualhunt

Het New York van de rich & famous

Dan wandel je verder in de richting van de Upper East Side, het hoofdkwartier van chic New York, waar je struikelt over de grote namen en de tv-sterren. Peperdure winkels, grote musea en ‛brownstones’ (de bekende huizen van rode stenen), je vindt ze allemaal aan de boomrijke boulevards van de Upper East Side.

In deze buurt, vlakbij Central Park, ging Charlotte wonen (Park Avenue 700). En hier kocht ze ook haar bruidsjapon bij Vera Wang Bridal House, voor haar bruiloft met Trey in de Church of the Holy Trinity.

Zin om nippend aan een cocktail met vriendinnen te kletsen? Ga naar de Monkey Bar (East 54e Street 60). Misschien heb je net als Carrie geluk, en ontmoet je hier een knappe jazzmuzikant...

Om uit eten te gaan is Il Cantinori een prima keus, alleen niet om er, zoals Carrie deed, in je eentje je vijfendertigste verjaardag te vieren. Dan roept de Franse bistro Pastis een vrolijker beeld op: hier brunchte Carrie met haar Rus.

Nee, Carrie Bradshaw is niet de enige die New Yorkse avonturen kan beleven. Dat kun jij net zo goed. New York, here I come!

Candace Bushnell is Carrie Bradshaw

Sexy & the City is ooit begonnen als fictief dagboek in de New York Observer, geschreven door journaliste Candace Bushnell. En, toeval bestaat niet: Carrie Bradshaw, de hoofdpersoon die Candace bedacht, schrijft óók een kroniek, in de New York Star, onder de titel Sex & the City. Daar komt nog bij dat Carrie en Candace dezelfde initialen hebben. In interviews heeft Candace Bushnell dan ook bevestigd dat Carrie haar alter ego was.

Rome door de ogen van Carole Sabas

In The Fashion Insider's Guide to New York worden de huidige hotspots en de verborgen juwelen eindelijk onthuld. Deze chique en slimme gids is een must-have voor de fashionable bezoekers van de Big Apple. . . Ook vind je in de gids adviezen van New Yorkse fashion-beroemdheden over hun favoriete plekken, zodat lezers van de gids helemaal op de hoogte zijn. Aangevuld met tekeningen van een bekende en New Yorkse mode-illustrator, zijn deze fraai vormgegeven gidsen de must-haveaccessoires van het seizoen.

New York in het kort

Beste tijd om te gan

New York is in alle seizoenen leuk. Wel kan het er in de winter erg koud zijn, met temperaturen ver onder nul. Maar dat is natuurlijk een prima excuus om de winkels in te duiken op zoek naar warme – en trendy – kleren.

Vervoer

Het openbaar vervoer-netwerk van New York gaat gewoon 24 uur per dag door. Manhattan is prima te belopen. En anders zijn er altijd de bekende gele taxi’s.

Slapen

Om zo dicht mogelijk in de buurt van Carrie Bradshaw te blijven, kun je het beste een hotel kiezen in de trendy wijken West Village, Greenwich of Soho.

Eten en drinken

Gray’s Papaya: Avenue of the Americas 402, West Village

Sushi Samba: 7th Avenue South 87, West Village

Buddakan: 9e Avenue 75, MeatPacking District

Pastis: 9e Avenue 9, West Village

“Als iemand nog één keer over Sex & the City begint, ga ik overgeven. Zelfs taxichauffeurs herkennen me tegenwoordig! Dat is mij te gortig, ik voel me er ongemakkelijk bij. Het is nooit mijn bedoeling geweest om beroemd te worden.”

Aldus Manolo Blahnik, deontwerper van Carries favoriete schoenen. Dankzij Sex & the City is zijn merk wereldberoemd geworden.

Top 3 fashionable evenementen

  • Februari: Fashion week, haute couture- en prêt à porter-shows
  • September: Fashion week, nieuwe collecties en de trends voor het nieuwe seizoen
  • December: New Year’s Eve, vuurwerk en feest op Times Square