Terug naar resultaten

Verliefd in New York

Ontdek samen in een weekend alle plekken in New York waarbij je ooit wegzwijmelde in de bioscoop. In New York lopen liefdesverhalen altijd goed af. Verliefd? Volg dan met zijn tweeën het spoor van Meg Ryan, Sarah Jessica Parker, Will Smith en Woody Allen.

DAG 1

De helden van Ghost

Natuurlijk ga je in New York het Vrijheidsbeeld en Ellis Island bekijken, die zo’n belangrijke rol speelden in Hitch met Will Smith en de vurige Eva Mendes. Neem je de veerboot terug, dan komen jullie in Battery Park: grijp dus je kans om hier op een bankje koffie te drinken, net als Madonna en Rosanna Arquette in Desperately Seeking Susan. Dan nemen jullie de ondergrondse naar Spring Street, waar je bij restaurant Mezzogiorno de drie helden van Ghost ontmoet. Een paar straten verderop kun je aanbellen bij Sara Mela (Eva Mendes in Hitch), die op Green Street nummer 80 woont. Wandel door het levendige SoHo langs de vele kunstgaleries en je komt vanzelf bij het prachtige gebouw van Molly en Sam (Demi Moore en Patrick Swayze) op Prince Street 120.

ellis_island.jpg
Ellis Island

Orgasme bij Kat’z

Dan lopen jullie in noordelijke richting en vervolgens naar het oosten, om een hot dog of broodje pastrami te gaan proeven bij Kat’z Delicatessen. Beroemd om zijn joodse keuken en vanwege de films die hier zijn opgenomen, zoals nog niet zo lang geleden Across the Universe. Maar vooral omdat dit de plek is waar Meg Ryan haar krankzinnige nep-orgasme speelde in When Harry Met Sally.

Romantiek op grote hoogte

Blijf nog even in het spoor van Meg Ryan en ga naar het Empire State Building. Daarvoor neem je ondergrondse lijn F richting Jamaica en stapt uit op 2nd Avenue, om weer boven te komen bij St. Herald Square 34. Voor een paar dollar kun je achter Meg en Tom aan naar boven, en net als zij genieten van het spectaculaire uitzicht - en van elkaar. Dit is helemaal superromantisch als je het ’s nachts doet…

 

DAG 2

Meet Lopez en Monroe

Wie weet had je dit tripje al lag een tijd geleden gepland en lukte het om voor een prikkie een kamer boeken bij het beroemde Waldorf Astoria? Dan slapen jullie in dezelfde sfeer als Ralph Fiennes en Jennifer Lopez in Maid in Manhattan. Voordat jullie, net als zij naar Central Park gaan, loop je nog even door Lexington Avenue en 52nd Street om op het luchtrooster gaan staan waar Marilyn Monroe haar rok zo verleidelijk liet opwaaien in The Seven Year Itch. En dan is het tijd voor dat romantische wandelingetje door het park, langs de dierentuin en onder de hoge bomen van die prachtige laan: The Mall.

central_park_view.jpg
Central Park

Love Story in Central Park

Ter hoogte van 82nd Street ben je vlakbij het Metropolitan Museum of Art. Hier bekijk je natuurlijk de prachtige moderne werken, maar waan je ook even Marisa in haar glitterjurk en Christian in zijn smoking, op hun gala hier. Of zie Will Smith voor je, die hier op de trappen zijn klant Albert de kunst van het versieren bijbrengt.

Als je daarna doorloopt naar de zuidelijke ingang van het park, stuit je ineens op rondjes rijdende schaatsers. Vanaf eind oktober kun je het ijs op bij de Woolman Rink. Zoals de helden uit Love Story, Autumn in New York en zoveel andere liefdesverhalen. Zwier rond onder de verlichte dennenbomen, te midden van de wolkenkrabbers!

En tot besluit van dit romantische weekend New York gaan jullie naar Sutton Square, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de verlichte Queensboro Bridge.  Ga in het donker op een bankje zitten, net als Woody Allen en Diana Keaton in Manhattan en laat de sfeer op je inwerken… Nog even iets drinken bij de Baker Street Pub, en wie weet zet Tom Cruise jullie wel een van zijn geheime drankjes voor uit Cocktail.

Het New York van Woody Allen

De afgelopen jaren reist Woody Allen de wereld rond, maar voor die tijd speelden bijna al zijn films in  New York. En meestal speelde hij daarin zelf zijn bekende typetje, depressief, en op zoek naar liefde. Zijn film Manhattan, uit 1979 begint met een ware liefdesverklaring aan zijn stad: drie minuten lang nostalgische zwart-wit beelden op de muziek van Rhapsody in Blue…

Rondleidingen op het spoor van beroemde films

Er zijn veel bureaus waar je een rondleiding kunt boeken om beroemde plekken te zien waar films zijn opgenomen en waar series zich afspelen. Zo kun je alles te weten komen over The Soprano’s, Gossip Girl of Spiderman. Op de website van On The Set Of New York vind je de beroemdste plekken, plus een kaart waarop je die makkelijk terugvindt.

New York in het kort

Beste tijd om te gaan

New York is het hele jaar geweldig. Maar voor een romantisch tripje kun je het beste rond Kerstmis gaan. Dan is alles romantisch verlicht.

Vervoer

  • Vliegtuig: er gaan directe vluchten naar New York vanaf alle grote Europese steden, inclusief Amsterdam Schiphol.
  • Te voet: om hand in hand door SoHo of Central Park te slenteren.
  • Bus: 24 uur per dag, prima om de stad te bekijken.
  • Ondergrondse: 24 uur per dag. 24 lijnen. Neem vanaf JFK de Air Train tot aan Jamaica en vervolgens de Long Island Railroad naar Penn Station (34th Street).

Slapen

Voor een romantisch weekend New York kun je het beste in Manhattan logeren, want dan is alles dichtbij. In SoHo of Chelsea is het gezellig en niet zo druk als op Times Square.

Eten en drinken

  • Mezzogiorno:195 Spring St. (Ghost)
  • Kat’z Delicatessen: 205 East Houston St. (When Harry Met Sally)
  • Lumi Restaurant: 963 Lexington Av. (Sex and the City)
  • John of Bleecker Street: 278 Bleecker St. (Manhattan, Woody Allen)