Terug naar resultaten

Winkelen tijdens een magische Kerst in New York

Tijdens de feestdagen heerst er een onbeschrijflijke sfeer in de Big Apple. In de winkelstraten is de ene etalage is nog mooier dan de andere. Als je te midden van deze prachtige kerstversiering wilt shoppen, ga je naar New York. Eind december hangen de gevels van de winkels in New York vol met verlichting en versiering. Vooral aan 5th Avenue (maar ook in de rest van de stad) kijk je je ogen uit.

 

Manhattan met Kerst, de droom van elke shopper

Macy’s

Er is geen betere plek om je shopping tour in New York te beginnen dan bij Macy’s aan 6th Avenue in Manhattan. Iedere winkel heeft een prachtige etalage. Er is hier voor ieder wat wils: kleding, meubilair, technische gadgets, en dat alles in verschillende prijsklassen. Op de 8e verdieping vind je Santaland (het dorp van de Kerstman), met de meest schitterende kerstartikelen.

5th Avenue

Ga vervolgens naar 5th Avenue. Hier zit onder andere Lord & Taylor, waar je gegarandeerd je ogen uitkijkt. Te midden van de kerstbomen en slingers vind je ongetwijfeld een paar mooie kerstcadeaus. Loop iets verder de straat in voor je volgende bestemming: Saks. Dit winkelcentrum staat bekend om de lichtshow die iedere avond op de gevel te zien is, met elk jaar een ander thema.

Hoe verder je 5th Avenue afloopt, hoe meer lampjes je ziet. Bij Henri Bendel geeft de chique en elegant gedecoreerde etalage een goed beeld van het karakter van de winkel. Hier kun je ongetwijfeld een mooie nieuwe handtas vinden.

NewYork_ChristmasShopping_Macy's.jpg
Macy's. Foto door Ingfbruno onder licentie CC BY-SA 3.0

Nog meer etalages kijken

Kijk eens naar het schitterende gebouw tegenover Henri Bendel, met de luxueuze versiering aan de gevel. Dat is Harry Winston, de juwelier van de beroemdste celebrities.

Het wordt later en kouder, maar New York heeft nog meer verrassingen voor je in petto. De mooie gevel van Tiffany & Co maakt je wandeling nóg magischer. En verderop blijft ook Bergdorf Goodman niet achter, waar je wordt betoverd door alle glinsteringen.

Een klein stukje verderop vind je Barneys. Ook deze winkel mag je zeker niet missen. Deze New Yorkse haute couturetempel hangt tijdens de feestdagen vol met de meest prachtige en fantasierijke versiering waar zowel bezoekers als voorbijgangers versteld van staan. 

 

Magische wandeling van Columbus Circle naar Rockefeller Center

Lijkt het je wat om kerstinkopen te doen langs een prachtige wandelroute? 

Columbus Circle Holiday Fair

Je uitstapje begint bij de Columbus Circle Holiday Fair (kerstmarkt) naast Central Park. Je loopt langs de kraampjes en ruikt overal de heerlijke geur van gepofte kastanjes en gesmolten chocola. Deze gezellige en warme plek is ideaal om een paar leuke handgemaakte cadeaus te vinden.

Time Warner Center

In de buurt van de markt bevindt zich het winkelcentrum Time Warner Center. Breng een bezoekje aan de chique kruidenierswinkels om een aantal uitzonderlijke producten te vinden voor je kerstdiner. Tijdens de feestdagen hangen er 14 schitterende sterren in de hal die telkens van kleur veranderen. Een prachtig spektakel dat nog indrukwekkender oogt door de gigantische omvang van de hal.

NewYork_ChristmasShopping_Radio_Flickr.jpg
Radio City Music hall. Foto door Dustin Gaffke onder licentie CC BY 2.0

Lincoln Center for the Performing Arts

Ga vervolgens naar het theater David H. Koch in het kunstcomplex Lincoln Center for the Performing Arts. In november en december wordt hier het ballet The Nutcracker (De Notenkraker) opgevoerd. Het verhaal van deze klassieke dansvoorstelling speelt zich af tijdens Kerstmis. Het ballet is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en is één van de traditionele evenementen tijdens de feestdagen in New York.

Rockefeller Center

Hierna gaat de wandeling weer verder. Nu ga je naar het Rockefeller Center. Een gigantische versierde kerstboom prijkt hier trots in het midden van de boulevard. Ga hier lekker even schaatsen op de grote ijsbaan die geschikt is voor jong en oud.

Ook de winkels in het Rockefeller Center zullen je versteld doen staan. Het zal nog moeilijk worden om alle verleidingen te weerstaan.

Radio City Music Hall

In de Radio City Music Hall, tegenover het Rockefeller Center, staat ook een traditionele voorstelling op het programma: de Christmas Spectacular. Deze sprookjesachtige komedie werd geschreven op basis van verschillende kerstverhalen. Ook de Kerstman komt af en toe langs in deze oogverblindende show.

De winkel van HBO in New York

Liefhebbers van series zullen dolgelukkig zijn als ze erachter komen dat er een winkel is die helemaal in het teken staat van HBO-series. Game of Thrones, True Blood, The Sopranos, Sex and the City, en ga zo maar door. Er worden hier veel accessoires, souvenirs en andere producten verkocht die met deze series te maken hebben. Daarnaast worden hier soms kostuums tentoongesteld die bij de opnames zijn gebruikt. De winkel bevindt zich ten noorden van Bryant Park, in de buurt van de kerstmarkt met dezelfde naam en midden tussen de mooiste versieringen van de stad. Echte fans kunnen hier zo twee vliegen in één klap slaan.

De winkels van New York volgens Truman Capote

Breakfast at Tiffany’s is een korte roman die is geschreven in 1958. Het verhaal gaat over Holly Golightly. Deze jonge New Yorkse callgirl leidt een onbezonnen bestaan. Tegen wil en dank komt ze terecht in de drugssmokkel. Haar verhaal is kenmerkend voor een wereld waarin kwetsbaarheid en weelderigheid naast elkaar bestaan. Om tot rust te komen, gaat Holly vaak naar de juwelier Tiffany & Co om zich te vergapen aan de dure ringen. Dit is de etalage die jij ook hebt bewonderd tijdens je shopping tour.

New York in het kort

Beste tijd om te gaan

Met kerstavond om alle kerstdagen in New York door te brengen. Of ga op 26 december om te kunnen profiteren van het begin van de uitverkoop. De kerstversiering is er dan nog steeds.

Vervoer

Alle etalages die je gezien moet hebben bevinden zich in Manhattan, aan 5th Avenue. Als je geen koukleum bent, kun je alles te voet doen. Het metronetwerk is efficiënt en de metro’s rijden 24 uur per dag. Er zijn ook meer dan 13.000 taxi’s in New York. De keuze is dus aan jou.

Slapen

Als je op tijd boekt, kun je in New York goede hotels voor een redelijke prijs vinden in Manhattan, het hart van de stad. Ten zuiden van Central Park beleef je de kerstmagie nog intenser.

Eten & drinken

Five Napkin burger: 150 E 14th st, Midtown Est Manhattan. Amerikaanse keuken, gerechten van € 8 tot € 15*

Gigino: 20 Battery place, Manhattan. Italiaanse keuken, gerechten van € 12 tot € 24*

Qi Esarn Thai Kitchen: 31 W 14th St, Flatiron district, Manhattan. Thaise keuken, gerechten van € 15 tot € 30*

Gramercy Tavern: 42 E 20th St, Manhattan. Amerikaanse keuken, gerechten van €24 tot €55*

*Prijzen kunnen afwijken.