Top activiteiten in Washington DC


Op bezoek bij de president in Washington D.C.

De Amerikaanse stad Washington is een bestemming waarvoor je geen compromissen hoeft te sluiten. Hier vind je letterlijk alles, van lekker eten en goede wijn tot culturele bezienswaardigheden en een boeiende historie. Het is dan ook niet voor niets dat deze stad jaarlijks miljoenen bezoekers weet te trekken.

Er valt in Washington zoveel te beleven dat je er tijd tekort zult komen, dus deel je verblijf goed in. De metro of de fiets zijn geweldige vervoersmiddelen om de stad mee te verkennen. Een stop die in ieder geval niet op je programma mag ontbreken, is natuurlijk het Witte Huis, de ambtswoning en het kantoor van de president van Amerika, al zul je van aan afstandje moeten toekijken. Het Capitool, de plek waar de regering zetelt, is deels wel voor bezoekers toegankelijk.

In Washington zijn talloze fascinerende musea, waarvan vele ook voor kinderen geschikt zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het wereldberoemde National Museum of Natural History of het International Spy Museum, waar kinderen te weten kunnen komen hoe je een heuse spion wordt. Mocht je hierna nog energie over hebben, dan kun je gaan winkelen in een van de vele winkelcentra of warenhuizen in de stad. Vanaf eind november kun je ook je winkelhart ophalen op de beroemde Downtown Holiday Market om leuke kerstspullen in te slaan.

Lees ook onze insider tips over de highlights van Washington. Waar wacht je nog op? Boek snel die trip naar Washington en beleef een geweldige vakantie!