Terug naar resultaten

5x de mooiste natuur in Vietnam

Kirsten Schonewille

Reis mee met de avontuurlijke Kirsten op zoek naar nieuwe plekken in de wereld! 

Op zoek naar een toffe bestemming in Zuidoost-Azië waar je als natuurliefhebber iedere dag wakker wordt met een glimlach op je gezicht? Vietnam - en met name het noorden van het land - is een superbestemming voor iedereen die houdt van bergen, groene landschappen, verlaten wegen en prachtige uitzichtpunten. Met deze tips zie je de mooiste natuur in Vietnam.

1

Een boottrip door Halong Bay

Halong Bay ligt in het noorden van Vietnam, op zo’n drie uur rijden ten oosten van de hoofdstad Hanoi. Halong Bay is een baai met ruim 2000 rotsen die uit de zee rijzen. Enkele van deze eilanden zijn bewoond, maar op de meeste vind je niets anders dan ongerepte natuur en prachtige stranden. Een prachtig gebied om een paar dagen - en nachten - door te brengen middenin de natuur.

Foto: Kirsten Schonewille


2

Ninh Binh - Tam Coc

Ninh Binh is een minder bekende bestemming in Vietnam, maar wat mij betreft zeker de mooiste. Je vindt hier namelijk Tam Coc, een gebied dat ook wel 'Halong Bay op het land' wordt genoemd. In Tam Coc vind je karstgebergten en grotten. De mooiste manier om Tam Coc en dus Ninh Binh te verkennen, is door een boottocht over de Ngo Dong-rivier te maken.

Foto: Kirsten Schonewille3

Grotten in Phong Nha Ke Bang National Park

Zo’n 500 kilometer ten zuiden van hoofdstad Hanoi vind je het prachtige nationale park Phong Nha Ke Bang. In dit enorme gebied vind je ruim 300 grotten, waarvan één grot zelfs de grootste ter wereld is. Dat is de Hang Song Doong-grot, die in 2009 werd ontdekt. Voor een bezoek aan deze grot moet je diep in de buidel tasten, maar gelukkig zijn andere grotten makkelijker bereikbaar.

Foto: Kirsten Schonewille


4

De mooiste route van Vietnam: Hai Van Pass

Hoe je ook door Vietnam wilt reizen, de Hai Van Pass - die loopt van Da Nang naar Hué - moet je zeker op de motor afleggen. De Hai Van Pass is volgens velen een van de mooiste wegen ter wereld. De route is zo’n 150 kilometer lang en leidt je langs te gekke uitzichtpunten. Wil je liever niet zelf rijden, dan kun je ook kiezen voor een Easy Rider tour waarbij je bij een Vietnamese gids achterop de motor gaat.

Foto: Kirsten Schonewille


5

Actief in Dalat

Hoewel je over het algemeen de mooiste natuur van Vietnam in het noorden van het land vindt, mag ook het zuiden niet overgeslagen worden. Dalat ligt in de bergen en de omgeving is spectaculair. Je vindt hier de mooiste watervallen, zoals de Elephant waterfall en de Pongour Fall, maar ook canyoning is populair. De actieve dag afsluiten doe je rondom het Ho Xuan Huong-meer midden in de stad.

Foto: Kirsten SchonewilleZoek naar goedkope hotels in Vietnam met Expedia

Bewaar op Pinterest: