Top activiteiten in Hanoi


Hanoi: het beste van Vietnam in één stad

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Het is een welvarende stad met een lange en rijke geschiedenis waar tradities hand in hand gaan met moderne gewoonten en gebruiken. Ook in de architectuur is deze tegenstelling duidelijk zichtbaar: het straatbeeld is een afwisseling van moderne flatgebouwen en oude tempels.

In een stad als Hanoi waar zoveel te zien is, is het moeilijk een keuze te maken uit de vele attracties en bezienswaardigheden, maar er zijn een paar hoogtepunten die beslist niet op je programma mogen ontbreken. De zogenoemde Parfum Pagode is een tempelcomplex waarvan wordt gedacht dat het uit de vijftiende eeuw stamt. Het complex ligt op zo'n 60 km afstand van Hanoi en de reis ernaartoe is al een beleving op zich.

De oude stad van Hanoi is een boeiende en bruisende wijk, waar je in de drukke en smalle straten volop kunt genieten van de koloniale architectuur. Je kunt hier niet alleen terecht voor allerlei leuke souvenirs, maar kunt er ook voor weinig geld de heerlijkste Vietnamese gerechten proeven. De Keizerlijke stad van Thăng Long vertegenwoordigt een stuk van het authentieke Hanoi. Deze plek is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed en heeft acht eeuwen lang als het politieke centrum van Vietnam gediend.

Heb je na het lezen van deze hoogtepunten ook zin gekregen om deze boeiende stad te gaan verkennen? Ga dan zelf ontdekken wat Hanoi allemaal te bieden heeft!