Terug naar resultaten

Hanoi in één minuut - Stad van tegenstellingen

De hoofdstad van Vietnam is een indrukwekkende mix van Aziatische, Chinese en Franse invloeden die niet alleen worden weerspiegeld in de eeuwenoude architectuur, maar ook in de vele meren en de schitterende natuur. De schilderachtige oude stad heeft van alles te bieden, van oude tempels die uittorenen boven drukke cafés en slingerende steegjes tot de lokale lekkernijen van de Dong Xuan-markt.

Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder vind je een kleine selectie van de 'pareltjes' die in de sfeervolle video voorbij komen. Herken jij ze?

Halong Bay  (0:02)

Het is vanuit Hanoi niet eens zo ver reizen naar Halong Bay, maar het lijkt wel alsof je er in een andere wereld bent beland. De wind en het water hebben bijzondere vormen in de kalkstenen rotsformaties veroorzaakt. 

Oude Stad (0:44)

Het labyrint van smalle steegjes met daarin gebouwen van wel meer dan 1000 jaar oud is het hart van het sociale leven in de stad. Het is een waar avontuur om er op pad te gaan en een kijkje te nemen bij de kraampjes van de straatverkopers, niet in de minste plaats vanwege de motorscooters die het straatbeeld domineren.

Vietnamees Militair Historisch Museum (01:16)

De militaire vliegtuigen en tanks die buiten dit museum staan, getuigen van de rijke geschiedenis van Vietnam. Binnen kunnen geschiedenisliefhebbers hun hart ophalen bij de uitgebreide combinatie van informatie en tentoonstellingen over beide Vietnamoorlogen. 

Hanoi.jpg

Tempel van Literatuur (1:35)

Dit imposante bouwwerk was oorspronkelijk geen tempel en werd in de elfde eeuw gebouwd als de eerste universiteit van het land. Op stenen platen staan de namen van alumni die hier eeuwen geleden zijn afgestudeerd en je kunt er een kijkje nemen bij de 'Poort van het Grote Succes'.

Mausoleum van Ho Chi Minh (1:37)

Voor veel inwoners van Vietnam is dit mausoleum een waar pelgrimsoord, aangezien er niet alleen een aantal musea zijn gevestigd, maar hier ook de voormalige premier Ho Chi Minh begraven ligt. Bezoekers kunnen hier het gemummificeerde lichaam en persoonlijke items van deze Vietnamese revolutionair bekijken. 

Heb je al zin gekregen om het 'Parijs van het Oosten' met eigen ogen te bekijken? We hebben geweldige reisdeals voor Hanoi voor je!