Top activiteiten in Ho Chi Minhstad


Ho Chi Minhstad: een stad vol mysterie

Er zullen weinig steden zijn die zo tot de verbeelding spreken als Ho Chi Minhstad, het voormalige Saigon. De stad ligt in het zuiden van Vietnam, aan de oevers van de rivier de Sai Gon en kent een lange en rijke geschiedenis. De sporen van onder meer de Franse kolonisatie, waardoor deze stad ook wel het Parijs van het Oosten werd genoemd, maken Ho Chi Minhstad tot een plek die onder liefhebbers van geschiedenis en cultuur zeer geliefd is.

De veelbewogen geschiedenis van de stad is een punt waar je tijdens je bezoek eigenlijk niet omheen kunt. In het Ho Chi Minhstad Museum kom je aan de hand van tentoonstellingen en foto's alles te weten over het gewelddadige verleden van Vietnam. Ook het Historisch Museum van Vietnam is een goede plek om je in de lokale geschiedenis te verdiepen.

In Ho Chi Minhstad is een bezoek aan een Boeddhistische tempel een must. Een van de mooiste is de Jade Keizerpagode. De tempel dateert uit 1909 en de lucht is er vervuld met de zware geur van wierook. Een andere goede en kleurrijke plek om de lokale geuren op te snuiven is de Binh Tay-markt. Hier kun je volop vers fruit, groente, vlees en vis kopen. Dit is misschien wel de beste plek in de stad om Vietnamese delicatessen te proeven.

Lees ons artikel over het beste van Ho Chi Minhstad voor nog meer tips. Als je Vietnam bezoekt mag je deze stad niet overslaan!